da

Gaveartikler

Kræmmerhuse

Nostalgi og traditioner hører julen til. Det samme gør julepynt. Giv dit juletræ et personligt touch med unikke kræmmerhuse fra Thorvaldsens Museum. Arkene med kræmmerhuse findes i to versioner. 
35 kr

Kræmmerhuse

Nostalgi og traditioner hører julen til. 
Det samme gør julepynt. Giv dit juletræ 
et personligt touch med unikke kræmmerhuse 
fra Thorvaldsens Museum. 
35 kr

Farveprøver

Thorvaldsens Museums bygning imponerer altid sit publikum med sine mange farver. 
Nu er det muligt at tage dem med hjem i form af disse små keramiske farveprøver,
udført specielt til museet. 
45 kr

Leporello

Man kan ikke undgå at blive optaget af lofterne, når man går rundt på Thorvaldsens Museum.
Leporello er en postkort række med 8 udvalgte loftmotiver. Lige til at folde ud eller bruge til at glæder andre med. 
49 kr

Puslespil

Museumsbutikken har fået fremstillet et helt særligt, lille puslespil af Ditlev Bluncks maleri "Danske kunstnere i osteriet La Gensola i Rom”. Flere af brikkerne er udskåret, så de afspejler motivet. Der er f.eks. en brik, der er formet som et staffeli. Puslespillet måler 87 mm x 125 mm og består af ca. 40 brikker. Thorvaldsen sidder yderst til højre i maleriet, og alle de andre kunstnere på billedet er repræsenteret med værker i Thorvaldsens malerisamling.
99 kr

Mintpastil æske

Lille pille æske med Thorvaldsens Museum, lige til at tage i lommen
25 kr

Stjernetegns postkort

Den blå farve på museets stjerneloft, 
kan ikke undgå at fascinere.
Køb et kort med hjem eller send 
en hilsen med et af stjernetegnene. 
Fås også i pakke med 12 stk. til 79 kr. 
9 kr

Julepynt af Esther Pedersen

Julepynt i tyndt porcelæn, smukt udført lige til at hænge på træet. 
Pakket i poser med 3 eller 5 stk.
125 kr

Julekugler

Flotte julekugler i alverdens farver, lige til at hænge på træet.
80 kr

Julegris af Metha Stuart Wallace

Thorvaldsen holdt jul med familien Stampe. Han bagte kager til træet, som fru Stampe gemte. Således har de stadig på Nysø en lille dame i krinoline. På museet har vi til gengæld hyggelig julepynt udført i det fineste porcelænsler. Ler var et af Thorvaldsens fortrukne materialer. Julepynten er hvid som marmor og lige til at hænge på træet. 
425 kr

Herbaria blomsterkort

Disse smukke postkort er et udvalg af Beatrix Farrands pressede blomster. Hun var ekspertarkivar, der pressede og konserverede over ni hundrede prøver fra sin have i Maine. Beatrix Farrand (1872 - 1959) var blandt de førende landskabsarkitekter fra det tyvende århundrede. 
119 kr

Sunprint

Sunprint består af 12 foldede postkort med forskellige billeder i en flot æske med mavebånd. Æsken er et smukt eksempel på cyanotype kunst.
119 kr

Michael Graves farveblyanter

Dette flotte farve blyantsæt fra den berømte arkitekt Michael Graves´ firma indeholder fireogtyve farve blyanter.
Ud over blyanterne er der vedlagt et inspirerende essay om brugen af farve i designprocessen. 
Både minimalt og elegant, afspejler blyantsættet Graves æstetik.
149 kr

Superstars

Superstars er en æske med forskårne ark af Paul Jackson,  med den kan du oprette en galakse med fantastiske 3D- stjerner og andre geometriske former  Stjernerne er enkle og hurtige at folde; baseret på geometriske principper er formerne overraskende robuste. Du kan lave store og imponerende dekorationer. De kan tages fra hinanden og bruges igen og igen, så mange gange du har lyst til. 

119 kr

Fugleflet

Det første flettede julehjerte menes at være flettet af H.C. Andersen. Hjertet er gult og grønt og flettet i 1862. I de populære fugleflet bøger af Lars Holmsted finder du inspiration og vejledning til en ny type "Julehjerter". Bøgerne findes i 4 udgaver med flere sværhedsgrader 
i hver. Så vælg dine ynglingsfugle og gør som H. C. Andersen, flet julepyntet!
150 kr

Stjerner

Stjernerne er små håndlavede unikaer, inspireret af museets lofter, og udført i keramik.
De sælges kun på Thorvaldsens Museum.

85 kr

Acrylic do more art

Acrylic er den anden bog i den populære 'Do More Art' -serie, der udforsker de utallige kreative muligheder i arbejdet med akryl. Den indeholder alt fra grundlæggende maleteknikker til mere kreative anvendelser, såsom hældning, marmorering, arbejde med akryl spraymaling og markører. Eksempler fra nogle af verdens største samtidskunstnere demonstrerer mange af de teknikker og ideer, og det giver masser af kreativ inspiration til selv at komme i gang. 
169 kr

notebook

Denne Terazzo Notebook fra Now House af Jonathan Adlerhar er med sit konfetti-plettet Terrazzo-mønster og grønne kanter - en smukt notesbog til at skrive sine tanker i. 

79 kr

Ashley Woodsoon buket puslespil

Dette puslespil af Ashley Woodson Bailey er formet som en flot buket blomster fyldt med mange farver.Giv det som værtindegave eller læg det selv .Der er 750 brikker og størrelsen er 64 x 64 cm149 kr

Now House puslespil af Jonathan Adler

En kalejdoskopisk farvebølge i  design fra Now House af Jonathan Adler. Puslespil med 1000 brikker .Det perfekte tidsfordriv til at sætte kulør på hverdagen
Puslespillet ligger i en elegant og robust opbevarings æske.

179 kr

små vaser

Thorvaldsens samling af vaser samt farverne i antiksamlingen og museet har inspireret til butikkens lille vaseserie, som består af små unika værker.
325 kr

karaffel

Denne smukke karaffel er perfekt til en afslappet drink i haven eller på bordet til et stort middagsselskab.
289 kr

Palmetræ med guldglimmer

En snekugle, men denne med palme og guld glimmer, som kan glæde enhver barnlig sjæl.
99 kr

Mulepose

Klassisk sort mulepose med motiv fra Thorvaldsens Museum indre gårdfacade, palmerne på væggen var oprindeligt også på en sort overflade. Ideel til shopping - behageligt at bære. Muleposen har i disse år fået en renæssance på grund af sin miljøvenlighed. 

40 kr

Romersk mus

Thorvaldsen var samler, og på 1. sal kan man gå på opdagelse i hans antiksamling. 
Her vil man kunne finde et par små mus i bronze.
59 kr

Romersk elefant

Thorvaldsens havde en samling af romerske miniaturefigurer. De er utrolig fint udført og er at finde på museets 1. sal. I butikken finder du en lille elefant kopi lige til at have i lommen eller i sætterkassen.
59 kr

Romersk ugle

Minerva var den romerske gudinde for visdom og krig. Uglen var symbol på hendes visdom. 
Minervas modstykke i den græske mytologi var gudinden Athene. 
59 kr

Flodhest

Thorvaldsen samlede små egyptiske figurer, der er ikke en flodhest på første sal, men der er krokodiller og andet småt. Gå selv på opdagelse.
59 kr

Cameo

Cameer er et udskåret reliefbillede, ofte brugt i ædelsten eller smykker. Cameo smykker har eksisteret i århundrede med tidlige eksempler fra det 3 århundrede f. Kr. Cameo vedhænget blev også hyppigt brugt på Thorvaldsens tid. I hans egen samling er der et stort udvalg af gemmer med reliefvirkning. Cameo med kæde 
59 kr

Cameo

Cameer er et udskåret reliefbillede, ofte brugt i ædelsten eller smykker. Cameo smykker har 
eksisteret i århundrede med tidlige eksempler fra det 3 århundrede f. Kr. Cameo vedhænget 
blev også hyppigt brugt på Thorvaldsens tid.I hans egen samling er der et stort udvalg af gemmer med reliefvirkning. Cameo med kæde 
59 kr

Egyptisk armbånd

Både mænd og kvinder bar smykker i det gamle Egypten ikke kun som et symbol på rigdom og status, men også til beskyttelse mod det onde. De gamle egyptere foretrak guld smykker.
59 kr

Katte øreringe

Katten havde stor betydning for egypterne, da den hjalp med at fange mus og rotter i kornlagrene.I antiksamlingen er der mange  varianter af miniature katte. Katten var et symbol på fertilitet og kærlighed. 
59 kr

Kopi af etruskisk amuletkapsel

Kopien er støbt efter en amuletkapsel, Thorvaldsen købte, da han boede i Rom fra 1797 til 1838.Sølv kr. 399 og forgyldt 
549 kr

Kopi af Thorvaldsens slangering

Denne slangeformede ring er en kopi af en ring af guld, som Thorvaldsen ofte bar. Sølv kr. 825 og forgyldt
980 kr

Uglepin

Uglen er et ofte brugt symbol på visdom.Thorvaldsen har da også uglen med i flere af sine værker. Gå på opdagelse på museet og find uglerne og køb en uglepin med hjem.
20 kr

Ugle vedhæng

Uglen - visdoms symbol, blev brugt af Thorvaldsen i flere værker. Nu kan den også købes med hjem i form af et vedhæng.
35 kr

Kulturspillet

Træt af spørgsmål om sport? Så er kulturspillet noget for dig Det fine ved kulturspillet er, at 
quizkategorierne dækker over en række andre felter, som alle har bund i det kulturelle, og hvad der samler os som mennesker. Spørgsmålene i spillet er fordelt på 18 forskellige kategorier. 
599 kr

Musik & litteratur

Med temaudgaven om Musik & litteratur dyster man på viden om alt fra den tidlige
musik via operaer og symfonier til højskolesange, jazz og rytmisk musik samt om romaner, 
noveller, skuespil, stiltræk, forfattere og meget mere. Spørgsmålenes opdeling efter sværhedsgrad sikrer alle deltagere høj underholdningsværdi og passende udfordringer.
199 kr

Den antikke verden

I denne temaudgave dyster man på viden om det antikke Grækenland, Romerriget, Ægyptens storhedstid og Nærorienten. På en fornøjelig måde quizzer man sig til viden og overblik om den vestlige kulturs vugge.
199 kr

Europaspillet

Kulturspillets Europaudgave er en rejse i tid og geografi rundt til de største kulturnationer i Europa. Spillet fører deltagerne igennem et skatkammer af kulturelt gods fra i alt 8 nationer. I quizzen dyster man på viden om de enkelte landes kulturelle særpræg, værdier, kunst, historie og meget mere. Spillet sikrer stor spilleglæde og morskab samtidigt med, at man uundgåeligt lærer en masse.
299 kr

Magnet: Venus (4 stk.)

Venus, skønhedens gudinde, vandt sin titel og et guldæble blandt antikkens gudinder, da den jordiske kongesøn Paris skulle vælge mellem Juno, Minerva og Venus. Skulpturen viser Venus efter skønhedskonkurrencen, hvor hun holder skønhedsbeviset op foran sit beundrende blik. Thorvaldsens Venusskulptur blev til i årene 1813-16.
49 kr

Magnetsæt: Jason (4 stk.)

Thorvaldsens berømte gennembrudsværk fra 1803. Jason er en prins fra den antikke mytologi. For at blive konge må han hente et gyldent vædderskind, der vogtes af en farlig drage langt borte i en hellig lund. Skulpturen viser ham stolt i det øjeblik, hvor det er lykkedes ham at få fat i skindet og nu skal hjem til sit kongerige.
49 kr

Magnet Kristus

Thorvaldsens Kristusfigur er en af de mest kopierede skulpturer i verden. På museet har vi gipsmodellen, som er forelægget for marmorstatuen. 
35 kr

Gratierne og Amor

Gratierne er døtre af Jupiter og altså søstre, men fungerer som tjenerinder for kærligheds
gudinden Venus, hvilket forklarer tilstedeværelsen af den lille, lyrespillende Amor ved deres fødder
25 kr

Magnet Amor

Amor var antikkens elskovsgud. 
Han havde stor magt, fordi han 
kunne ramme både mennesker 
og guder med forelskelsens pile.
25 kr

Løve magnet

Thorvaldsens løve er en populær skulptur blandt mange børn.
25 kr

Magnet Jason

Magnet med motiv af Jason med det gyldne skind. Thorvaldsens berømte gennembrudsværk fra 1803. Jason er en prins fra den antikke mytologi. For at blive konge må han hente et gyldent vædderskind, der vogtes af en farlig drage langt borte i en hellig lund. Skulpturen viser ham stolt i det øjeblik, hvor det er lykkedes ham at få fat i skindet og nu skal hjem til sit kongerige.
25 kr

Magnet Venus

Magnet med motiv af skønhedsgudinden Venus. Venus vandt sin skønhedstitel og et guldæble blandt antikkens gudinder, da den jordiske kongesøn Paris skulle vælge mellem Juno, Minerva og Venus. Skulpturen viser Venus efter skønhedskonkurrencen, hvor hun holder skønhedsbeviset op foran sit beundrende blik. Thorvaldsens Venusskulptur blev til i årene 1813-16.
25 kr

CD: The Musical Sculptor - Ingolf Olsen plays the guitar music of Bertel Thorvaldsen

CD med guitarmusik fra Thorvaldsens egne nodebøger. Medvirkende Ingolf Olsen (guitar) 
og Christina Åstrand (violin). 
149 kr

CD: Thorvaldsen og Musikken

CD med musik fra Thorvaldsens egne nodebøger, og musik, som vi véd, Thorvaldsen har haft kendskab til. Medvirkende Inger Dam-Jensen (sopran), Christina Åstrand (violin), Ingolf Olsen (guitar) mfl.
149 kr

Historiske postkort

Genoplev det gamle København 
gennem en samling af 48 postkort. 
Postkortene er fra starten af 1800 
tallet og er ren nostalgi. 
En god værtindegave eller blot til 
glæde og undren over en tid, som var.
149 kr

Geddes eleverede kort over København 1765

Ingeniørofficer Chr. Geddes kort viser København i fugleperspektiv og giver et enestående indtryk af byen. Det består af 36 blade, der kan sættes sammen til formatet 2,5 x 2,5 m. 
Medfølgende et hæfte der fortæller om kortet. 
199 kr

Klippeark

Thorvaldsens Museum fås nu 
som klippeark. Få en hyggelig 
stund med at samle museet. 
35 kr

Geddes kort over København 1765 i mappe

Ingeniørofficer Chr. Geddes fantastiske
 kort over København fås i en elegant 
mappe med 36 blade. 
Disse kan samles til originalformat på 2,5 x 2,5 m.
299 kr