da

Gaveartikler

Farveprøver

Thorvaldsens Museums bygning imponerer altid sit publikum med sine mange farver.
Nu er det muligt at tage dem med hjem i form af disse små keramiske farveprøver,udført specielt til museet.
45 kr

toiletskilte

Thorvaldsens Museum har igennem en årrække haft Venus og Jason på dørene til museets toiletter.
Nu har vi fået skiltene udført i porcelæn og de kan købes med hjem.
Skiltene kan også bruges som ren dekoration i hjemmet.
149 kr

Leporello

Man kan ikke undgå at blive optaget af lofterne, når man går rundt på Thorvaldsens Museum. Leporello er en postkort række med 8 udvalgte loftmotiver. Lige til at folde ud eller bruge til at glæder andre med.
49 kr

Snow Globe

Tag julen med hjem med denne snekugle med Thorvaldsens Dåbsengel, ryst og lad det sne.
499 kr

Mintpastil æske

Lille pille æske med Thorvaldsens Museum, lige til at tage i lommen
25 kr

Stjerner

Stjernerne er små håndlavede unikaer inspireret af museets lofter. De sælges kun på Thorvaldsens Museum
85 kr

Notesbog

Denne smukke historiske notesbog er i imiteret læder i en smuk grøn farve som væggen på Thorvaldsens Museum.
259 kr

små vaser

Thorvaldsens samling af vaser samt farverne i antiksamlingen og museet har inspireret til butikkens lille vaseserie, som består af små unika værker.
325 kr

Mulepose

Klassisk sort mulepose med motiv fra Thorvaldsens Museum indre gårdfacade, palmerne på væggen var oprindeligt også på en sort overflade. Ideel til shopping - behageligt at bære. Muleposen har i disse år fået en renæssance på grund af sin miljøvenlighed.
49 kr

Løve magnet

Thorvaldsens Løve er en populær skulptur blandt mange børn.
25 kr

Flodhest

Thorvaldsen samlede små egyptiske figurer, der er ikke en flodhest på første sal, men krokodiller og andet småt. Gå selv på opdagelse.
59 kr

Romersk mus

Thorvaldsen var samler, og på 1. sal kan man gå på opdagelse i hans antiksamling. Her vil man kunne finde et par små mus i bronze.
59 kr

Romersk ugle

Minerva var den romerske gudinde for visdom og krig. Uglen var symbol på hendes visdom.
Minervas modstykke i den græske mytologi var gudinden Athene.
59 kr

notesbog med relief

Den smukke notesbog i fint relief er med blanke side.
Den realiterer sig til Thorvaldsens relieffer og Bindesbølls loftudsmykning.
149 kr

Stjernetegns postkort

Den blå farve på museets stjerneloft, kan ikke undgå at fascinere. Køb et kort med hjem eller send en hilsen med et af stjernetegnene.
Fås også i pakke med 12 stk. til 79 kr.
9 kr

Cameo

Cameer er et udskåret reliefbillede, ofte brugt i ædelsten eller smykker. Cameo smykker har eksisteret i århundrede med tidlige eksempler fra det 3 århundrede f. Kr. Cameo vedhænget blev også hyppigt brugt på Thorvaldsens tid. I hans egen samling er der et stort udvalg af gemmer med reliefvirkning. Cameo med kæde
59 kr

Lille malebog

Politikens kunstredaktør Peter Michael Hornung udgiver nu en kombineret malebog og kunsthistorie. Bogen tager den populære malebogs-genre til et nyt niveau: Her bliver du klogere på kunst, mens du farvelægger. Bliv opdateret på kunstens største ismer og genrer og sæt kulør på kunsthistoriske motiver fra hulemalerierne til i dag. Peter Michael Hornung har tidligere har udgivet populære bøger som bestselleren 'Lille kunsthistorie for børn og barnlige sjæle' (2014), som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris
170 kr

Katte øreringe

Katten havde stor betydning for egypterne, da den hjalp med at fange mus og rotter i kornlagrene.I antiksamlingen er der mange varianter af miniature katte. Katten var et symbol på fertilitet og kærlighed.
59 kr

Kulturspillet

Træt af spørgsmål om sport? Så er kulturspillet noget for dig Det fine ved kulturspillet er, at quizkategorierne dækker over en række andre felter, som alle har bund i det kulturelle, og hvad der samler os som mennesker. Spørgsmålene i spillet er fordelt på 18 forskellige kategorier.
599 kr

Geddes kort over København 1765 i mappe

Ingeniørofficer Chr. Geddes fantastiske kort over København fås i en elegant mappe med 36 blade. Disse kan samles til originalformat på 2,5 x 2,5 m.
299 kr

Geddes eleverede kort over København 1765

Ingeniørofficer Chr. Geddes kort viser København i fugleperspektiv og giver et enestående indtryk af byen.
Det består af 36 blade, der kan sættes sammen til formatet 2,5 x 2,5 m.
Medfølgende et hæfte der fortæller om kortet.
199 kr

Notesbog

Nocturnelle notesbog er en reproduktion af en antik fransk binding, baseret på et cover designet af udgivere A. & W. Galignani i 1829 for The Poetical Works of Thomas Moore. Denne notesbogs omslag dækker det fine marokkanske læder, strukturel robusthed, omhyggelig efterbehandling og ridget rygsøjle foretrukket til bindinger af den æra.
259 kr

Musik & litteratur

Med temaudgaven om Musik & litteratur dyster man på viden om alt fra den tidlige musik via operaer og symfonier til højskolesange, jazz og rytmisk musik samt om romaner, noveller, skuespil, stiltræk, forfattere og meget mere. Spørgsmålenes opdeling efter sværhedsgrad sikrer alle deltagere høj underholdningsværdi og passende udfordringer.
199 kr

Den antikke verden

I denne temaudgave dyster man på viden om det antikke Grækenland, Romerriget, Ægyptens storhedstid og Nærorienten. På en fornøjelig måde quizzer man sig til viden og overblik om den vestlige kulturs vugge.
199 kr

Romersk elefant

Thorvaldsens havde en samling af romerske miniaturefigurer. De er utrolig fint udført og er at finde på museets 1. sal. I butikken finder du en lille elefant kopi lige til at have i lommen eller i sætterkassen.
59 kr

Notesbog

Thorvaldsen havde en stor bog samling. Denne har inspireret til at indkøbe disse smukke historiske notesbøger. I butikken har vi flere varianter f.eks notesbog med imitation af barok ventaglio med beslag eller med imitation af maroquin.
149 kr

Bertel Thorvaldsen DVD

Med engelske undertekster
Af Stig Miss, Karen Vad og Peter Klitgaard
Filmen giver et detaljeret indblik i Thorvaldsens liv og karriere i Danmark og Rom. Thorvaldsen er en af Danmarks få verdensberømte billedhuggere. Hans liv var en ægte kunstnerskæbne - fra en begyndelse i fattige kår til rigdom og verdensberømmelse.
99 kr

Kopi af etruskisk amuletkapsel

Kopien er støbt efter en amuletkapsel Thorvaldsen købte, da han boede i Rom fra 1797 til 1838.
329.389 kr

Europaspillet

Kulturspillets Europaudgave er en rejse i tid og geografi rundt til de største kulturnationer i Europa. Spillet fører deltagerne igennem et skatkammer af kulturelt gods fra i alt 8 nationer. I quizzen dyster man på viden om de enkelte landes kulturelle særpræg, værdier, kunst, historie og meget mere. Spillet sikrer stor spilleglæde og morskab samtidigt med, at man uundgåeligt lærer en masse.
299 kr

Kopi af Thorvaldsens slangering

Denne slangeformede ring er en kopi af en ring af guld, som Thorvaldsen ofte bar.
775.875 kr

Uglepin

Uglen er et ofte brugt symbol på visdom. Thorvaldsen har da også uglen med i flere af sine værker. Gå på opdagelse på museet og find uglerne og køb en uglepin med hjem.
20 kr

Ugle vedhæng

Uglen - visdoms symbol, blev brugt af Thorvaldsen i flere værker. Nu kan den også købes med hjem i form af et vedhæng.
35 kr

Puslespil

Museumsbutikken har fået fremstillet et helt særligt, lille puslespil af Ditlev Bluncks maleri ” Danske kunstnere i osteriet La Gensola i Rom”. Flere af brikkerne er udskåret, så de afspejler motivet. Der f.eks. en brik, der er formet som et staffeli. Puslespillet måler 87 mm x 125 mm og består af ca. 40 brikker. Thorvaldsen sidder yderst til højre i maleriet, og alle de andre kunstnere på billedet er repræsenteret med værker i Thorvaldsens malerisamling.
99 kr

Magnet Kristus

Thorvaldsens Kristusfigur er en af de mest kopierede skulpturer i verden.
På museet har vi gipsmodellen, som er forelægget for marmorstatuen.
35 kr

Fugleflet

Det første flettede julehjerte menes at være flettet af H.C. Andersen. Hjertet er gult og grønt og flettet i 1862. I de populære fugleflet bøger af Lars Holmsted finder du inspiration og vejledning til en ny type "Julehjerter". Bøgerne findes i 4 udgaver med flere sværhedsgrader i hver. Så vælg dine ynglingsfugle og gør som H. C. Andersen, flet julepyntet!
150 kr

Magnet: Venus (4 stk.)

Venus, skønhedens gudinde, vandt sin titel og et guldæble blandt antikkens gudinder, da den jordiske kongesøn Paris skulle vælge mellem Juno, Minerva og Venus. Skulpturen viser Venus efter skønhedskonkurrencen, hvor hun holder skønhedsbeviset op foran sit beundrende blik. Thorvaldsens Venusskulptur blev til i årene 1813-16.
49 kr

Gratierne og Amor

Gratierne er døtre af Jupiter og altså søstre, men fungerer som tjenerinder for kærlighedsgudinden Venus, hvilket forklarer tilstedeværelsen af den lille, lyrespillende Amor ved deres fødder
25 kr

Kræmmerhuse

Nostalgi og traditioner hører julen til. Det samme gør julepynt. Giv dit juletræ et personligt touch med unikke kræmmerhuse fra Thorvaldsens Museum.
35 kr

Klippeark

Thorvaldsens Museum fås nu som klippeark. Få en hyggelig stund med at samle museet.
35 kr

CD: The Musical Sculptor - Ingolf Olsen plays the guitar music of Bertel Thorvaldsen

CD med guitarmusik fra Thorvaldsens egne nodebøger. Medvirkende Ingolf Olsen (guitar) og Christina Åstrand (violin).
149 kr

CD: Thorvaldsen og Musikken

CD med musik fra Thorvaldsens egne nodebøger, og musik, som vi véd, Thorvaldsen har haft kendskab til. Medvirkende Inger Dam-Jensen (sopran), Christina Åstrand (violin), Ingolf Olsen (guitar) mfl.
149 kr

Magnetsæt: Jason (4 stk.)

Thorvaldsens berømte gennembrudsværk fra 1803. Jason er en prins fra den antikke mytologi. For at blive konge må han hente et gyldent vædderskind, der vogtes af en farlig drage langt borte i en hellig lund. Skulpturen viser ham stolt i det øjeblik, hvor det er lykkedes ham at få fat i skindet og nu skal hjem til sit kongerige.
49 kr

Kræmmerhuse

Nostalgi og traditioner hører julen til. Det samme gør julepynt. Giv dit juletræ et personligt touch med unikke kræmmerhuse fra Thorvaldsens Museum. Arkene med kræmmerhuse findes i to versioner.
35 kr

Magnet Jason

Magnet med motiv af Jason med det gyldne skind. Thorvaldsens berømte gennembrudsværk fra 1803. Jason er en prins fra den antikke mytologi. For at blive konge må han hente et gyldent vædderskind, der vogtes af en farlig drage langt borte i en hellig lund. Skulpturen viser ham stolt i det øjeblik, hvor det er lykkedes ham at få fat i skindet og nu skal hjem til sit kongerige.
25 kr

Historiske postkort

Genoplev det gamle København gennem en samling af 48 postkort.
Postkortene er fra starten af 1800 tallet og er ren nostalgi. En god værtindegave eller blot til glæde og undren over en tid, som var.
149 kr

Blyanter

Blyanter med egyptiske motiver.
10 kr

Magnet Amor

Amor var antikkens elskovsgud. Han havde stor magt, fordi han kunne ramme både mennesker og guder med forelskelsens pile.
25 kr