da

Andre publikationer

Axel Salto på papir

Axel Salto – på papir er den første bog nogensinde om billedkunstneren og kunsthåndværkeren Axel Saltos vidtspændende arbejde med papiret som medium. Den danske kunstner Axel Salto (1889-1961) er verdensberømt for sin keramik i den riflede, knoppede stil. Hans værk oplever netop nu en velfortjent revival med store udstillinger rundt om i landet, senest den retrospektive Stentøjsmesteren, som lige nu vises på Øregaard Museum. Bogen rummer både gengivelser af Saltos mange ’færdige’ papirværker, såsom litografier til bøger og kunstnertidsskriftet Klingen og en stor mængde helt unikke Salto-skitser til keramiske værker og dekorationsopgaver – hvoraf kun en meget begrænset del er kendt og har været publiceret tidligere. Axel Salto – på papir skrives af Danmarks førende designhistoriker Lars Dybdahl, som står bag utallige publikationer om design og kunsthåndværk, senest Det danske møbelboom 1945-1975 og Dansk design nu.
349 kr

Cultivated the elements of floral sryle

Cultivated: The elements of Floral Style løfter blomsterdekorationer op til et nyt niveau. Christin Geall har et sjældent talent til at gøre uoverskuelige blomsteropsætninger let tilgængelige. Hun inspirerer læseren til at tænke anderledes gennem hendes inddragelse af kunst og historiske kilder. Den dækker alle aspekter af blomsterdesign fra det at gro, arrangere, til værktøj, beholdere, form og farve. De fantastisk smukke fotografier sætter fantasien i gang

189 kr

Hemmelige steder

Hvad skal dine gæster se, når der er sat kryds ved verdenskendte ikoner som Amalienborg, Grundtvigs Kirke og Nationalbanken? Arkitekten Marie-Louise Høstbo viser os med denne bog 50 oversete bygninger i og omkring København. Særlige steder, som med garanti vil både overraske og udfordre.
Med sit kreative blik deler forfatteren i 50 bygningsportrætter sin entusiasme og respekt for dansk arkitektur. Hun sætter værkerne ind i en historisk sammenhæng og viser, hvordan de er skabt med en omhu i relation til kontekst, materiale og detaljering, som opløser deres samtidighed, så en universel relevans træder frem. De udvalgte værker har en menneskelig skala og appellerer til brugeren — taktilt, finurligt, sanseligt og visuelt. De er alle en væsentlig del af den danske arkitekturtradition, som samfundet i dag er bygget op om, og de er alle holdbare såvel æstetisk som praktisk.
Under temaerne Nordisk lys & funktionalisme, Tegl & monolitter, Mønster & farve, Geometri & komposition samt Brutalisme & konkretisme samler forfatteren ypperlige eksempler fra de seneste 90 års moderne danske arkitektur. Detaljer og vinkler peger på nye sammenhænge på tværs af tid, stil og sted, og for arkitekturelskeren vil byen forandre og åbne sig på ny.


250 kr

Color for Architects

Så langt tilbage som de tidligste græske templer har farve været en integreret del af arkitekturen, men også et af de mindst forståede elementer. Farveteori undervises sjældent i arkitektskoler, hvilket efterlader arkitekter til selv at skulle finde ud af,  hvordan og hvilke farver der skal vælges, og hvordan de interagerer, supplerer eller kolliderer. Color for Architects er rigt illustreret og giver en klar, kortfattet farveprimer til designere af enhver art. Dette seneste bind i Architecture Briefs-serie kombinerer det teoretiske og det praktiske. Et væld af eksempler, øvelser og aktiviteter giver læseren mulighed for at anvende deres læring af farve i virkelige situationer.
249 kr

In the City

Nigel Peake bytter det irske irske landskab, hvor han voksede op, ud med byens travle fortove. Pakes ledsagervolumen, In the City, udforsker de visuelle detaljer i en række bymetropoler, herunder Shanghai, New York, Antwerpen, London, Paris, Oslo, Lausanne, Budapest, Istanbul og San Francisco. Disse nye tegninger og malerier dokumenterer seværdigheder, lyde, former og teksturer, som han absorberer, mens han vandrer rundt i gaderne uden et kort eller sidder på en cafe, mens han venter på et tog. Peakes håndtegnede observationer fanger farver, gitre, overflader, stier, refleksioner, hustage og andre detaljer - fra refleksioner på vinduer og revner i fortovet til de flossede plakater på bygningsmure. Hvad der opstår er et personligt og universelt portræt af en by i alle dens smukke og indviklede former, strukturer og mønstre.
129 kr

What is Color ?

Arielle og Joann Eckstut, forfattere af The Secret Language of Color, tilbyder en grundig, læsbar og meget visuel udforskning af farvevidenskaben. Organiseret af 50 af de mest vigtige spørgsmål om farve på tværs af forskellige områder - fysik, kemi, biologi, teknologi og psykologi - denne bog undersøger, hvordan og hvorfor vi ser farve; hvordan farve er relateret til lys; hvad de ægte primære farver er; hvordan biologi, sprog og kultur påvirker de farver, vi ser; og meget mere. Fuld af klare og elegante infografik: Hvad er farve? er et must-have for kunstnere og designere, forskere, studerende og dekoratører og alle andre, hvis arbejde eller leg involverer farve.
189 kr

CUT & DRY

Blomsterhandler Carolyn Dunster puster nyt liv i den ældgamle kunst at dyrke, tørre og opsætte blomster. Bogen gør det muligt for dig at være med fra start af med dyrkning af planter, tørring og siden kombinere blomsterne. Så fordyb dig og find dit eget udtryk. 
179 kr 9781786278890

Guld i Mund

Historisk Kogebog af Gertrud With. Æblesuppe, duepostej og saltede, syltede citroner.
45 originale opskrifter genopliver guldalderens kogekunst i denne kogebog.
295 kr 978-87-970902-0-6

Around the World in 80 Plants

 En inspirerende og smukt illustreret bog, der fortæller historierne om 80 planter fra hele verden. Jonathan Drori tager en tur på tværs af kloden og levendegør plantens videnskab ved afslører, hvordan deres verdener er indviklet sammenflettet med vores egen historie, kultur og folklore. Fra den tilsyneladende velkendte tomat og mælkebøtte til den uhyggelige mandrake 
 
189 kr

Guldalderens Billedverden

En opdagelsesrejse i guldalderens billedunivers.
Guldalderens billedverden viser igennem et righoldigt illustrationsmateriale, hvordan malerier og scenebilleder imødekom et behov for at lære historien, samtidens berømtheder og Danmarks natur, de fremmede lande og dyre- og planteverdenen at kende: ikke fjernt fra de emner, der vises i tv-stationernes populæreste serier. Guldalderens kunstneriske univers forekommer velbekendt. Vi kender det fra museernes ophængninger og fra udstillinger. Men de billeder, man i dag præsenteres for, er ikke de samme, som man kunne se, hvis man var en kunstinteresseret borger – eller borgerinde – i perioden imellem Eckersbergs hjemkomst fra Frankrig og Italien – i 1816 – og Treårskrigen fra 1848-50. Bogen Guldalderens billedverden fortæller om, hvordan samtidskunsten dengang tog sig ud, i dagligdagen, i teatret og på de få offentlige udstillinger.
399 kr 978-87-970902-0-6

Dialogbaseret undervisning. Kunstmuseet som læringsrum

Af Nana Bernhardt, Olga Dysthe og Line Esbjørn 
Dansk og engelsk udgave 
2012, 256 p., ill. 
Hvad sker der, når børn og unge ikke er passive modtagere, men aktivt bruger kunst og kultur på museerne? Denne pædagogiske fagbog undersøger, hvordan dialogbaseret undervisning på danske museer er med til at understøtte elevers aktive læringsprocesser.
198 kr 978-87-91663-10-9