da

Om Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er Danmarks første offentlige museum. Det huser billedhugger Bertel Thorvaldsens kunst og samlinger. Her kan du nyde en helt unik arkitektonisk oplevelse, fordybe dig i Thorvaldsens skulpturer og besøge hans antiksamling og hans unikke samling af guldaldermalerier.

Grundet de nye COVID-19 restriktioner der er meldt ud fra den danske regering, vil museet holde lukket fra d. 9. december 2020. Vi ser frem til at se jer på museet igen i januar 2021.

Fordybelse i kunsten

Thorvaldsens Museum åbnede d. 18. september 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den markante bygning blev opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer. Huset rummer, ud over skulpturerne, Thorvaldsens antik- og malerisamling.

Thorvaldsen var ud over at vœre kunstner også en passioneret samler. Museet udstiller på første sal hans omfattende samlinger af guldaldermalerier fra hans egen samtid og hans antiksamlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.