Undervisning

Thorvaldsens Museum tilbyder undervisningsaktiviteter, der udfordrer både intellekt, sanser og kreativitet.

I det øjeblik, du træder ind ad døren til Thorvaldsens Museum, befinder du dig i en verden centreret om Thorvaldsens liv, kunst og kunstsamling. Museet byder på kunst og arkitektur i verdensklasse, og er samtidig en tidslomme anno 1848. For børn, unge og alle os andre er det en helt særlig oplevelse.

Undervisningstilbud

Vores undervisning er karakteriseret ved at have et klassisk indhold, men med et nutidigt og elevorienteret fokus. Vi vægter en dialogisk og flerstrenget formidlingsform, hvor der er plads til både klassiske discipliner og overraskende eksperimenter. Vi vil gerne stimulere både sanser, intellekt og kreativitet og vise nye veje til udfoldelse af mange forskellige fag. 

Undervisningsbesøg skal bookes på forhånd
Alle forberedelses- og undervisningsbesøg skal bookes elektronisk i god tid og minimum med 14 dages varsel. Dette gælder også besøg, hvor gruppen går rundt på egen hånd. Ved manglende booking betales alm. entré. Book besøg her.

Særlige forespørgsler
Ved særlige forespørgsler eller behov for vejledning sendes en mail til skoletjenesten@thorvaldsensmuseum.dk
Skriv til os i god tid, da e-mailhenvendelser kun besvares onsdage mellem klokken 9 og 12.

Gratis entré ved undervisningsbesøg
Følgende grupper har, sammen med deres lærere og pædagoger, gratis adgang til museet. Alle besøg skal bookes på forhånd, også hvis gruppen går rundt på egen hånd:

Daginstitutioner – vuggestuer og børnehaver

Grundskoler

Efterskoler

Ungdomsuddannelser: Gymnasier, HF og Erhvervsuddannelserne

Voksenundervisningscentre -  Studenterkurser og VUC

Sprogskoler (Danskuddannelse 1, 2 og 3)

Lærere og pædagoger har mulighed for et gratis forberedelsesbesøg, hvis de skal forberede undervisning eller en pædagogisk aktivitet på museet. Se mere her.

OBS! Vi anbefaler at undervisningsbesøg ikke foregår onsdage, da onsdag er vores gratisdag, og vi har særligt mange gæster på besøg.

Garderobe
I underetagen har vi indrettet særlige garderobeskabe til besøgende klasser og andre grupper af børn og unge. Nøglen udleveres i billetsalget og returneres hertil.

Toiletter
Toiletter findes i underetagen.

Madpakker
Museet har desværre ikke de optimale spisefaciliteter, men uden mad og drikke sker der ikke meget læring. Det bedste sted at spise, når vejret tillader det, er på den store fortrappe foran museet. Daginstitutioner og grundskoler, der har booket undervisningsforløb, har dog mulighed for at spise deres medbragte mad i skolegarderoben. Det er ikke muligt at booke tid til spisning, og vi beder jer prioritere de yngste besøgende først. Vi har kurve til rådighed, så I kan samle madpakkerne, når børnene afleverer deres tøj og tasker i garderoben.

Tegneudstyr
Ved bestilling af undervisningsforløb, hvor tegning indgår, sørger vi for tegneudstyr. Ved besøg på egen hånd skal klasserne selv medbringe udstyr – fx til Gulve & Geometriforløbene. I er velkomne til at bruge farveblyanter, men undlad venligst tuscher, kul og kridt.