Gå til hovedindhold
Fire personer står ved Copernicus skulpturen i forhallen

Gå på opdagelse i Kataloget over Museets Samlinger


Thorvaldsens Museum katalogets hjemmeside
Thorvaldsens Museum rummer ikke kun Thorvaldsens egne skulpturer, modeller og tegninger, men også hans omfattende samlinger af bl.a. andre kunstnernes malerier og skulpturer, af antikke kunstværker, mønter og kunsthåndværk, og af medaljer, bøger og personlige genstande.
 
 I Kataloget kan du søge på kryds og tværs i museets samlinger eller dykke ned i særlige emner eller motiver. Som noget særligt, kan du også se de værker af Thorvaldsen, som befinder sig uden for museet – bl.a. på andre museer eller i privateje. 

Langt de fleste fotos er til fri afbenyttelse, og vi arbejder på hele tiden på at gøre vores samlinger optimalt tilgængelige. Besøg Kataloget

Eller læs mere om kataloget her
ARKIVET


Arkivets hjemmeside

Thorvaldsen efterlod sig mange tusinde breve, kontrakter, værkstedsregnskaber og andre personlige dokumenter. I Arkivet kan du læse dem alle og blive klogere på Thorvaldsen som både kunstner og menneske.


Arkivets kilder er vores vigtigste vidensgrundlag i forhold til at forstå Thorvaldsens liv og værk, og det er også her, du kan blive klogere på de enkelte værkers tilblivelseshistorie – hvem bestilte dem, hvor lang tid tog de at udføre, hvor er de i dag, og hvad mente samtiden om dem?

Kilderne rækker samtidig ud over Thorvaldsen selv og giver et rigt indblik generelt i perioden 1770-1850, så uanset om du specifikt interesserer dig for Thorvaldsen eller for hans samtid, kan du finde nyttig viden her. 

Du kan studere de enkelte dokumenter eller læse sammenfattende artikler; du kan lede efter personer i Thorvaldsens kolossale netværk i personbiografierne eller se, hvad billedhuggeren foretog sig dag for dag, og hvilke værker han lavede hvornår i kronologien. Kort sagt – dyk ned og bliv klogere.

Det omfattende og nyskabende forsknings- og formidlingsprojekt Arkivet har efterhånden mange år på bagen og medvirkede i 2008 til, at Thorvaldsens Museum vandt Den Danske Museumspris for ”nytænkende og konsekvent at arbejde på at gøre museets righoldige samlinger og arkiver tilgængelige for omverdenen.” Efter den tid er Arkivet kun vokset i omfang og styrke.Dyk ned i Arkivet her.

Læs mere om forsknings- og formidlingsprojektet her.