Gå til hovedindhold
GENSKIN BANNER UDKAST-1 (2)

GENSKIN 

14.3.2024 – 1.9.2024

Kom med på en rejse tilbage til fortiden i vores udstilling GENSKIN. 

Udstillingen udfolder historien om de udsmykkede spejle fra det gamle Etrurien. Spejlene giver os gennem deres rige billedverden et vigtigt indblik i oldtidsfolkets mytologi, religion, kultur og samfundsforhold. Vi kaster lys over deres kulturelle, kunstneriske og samfundsmæssige betydning. 

Spejle har altid fascineret mennesket. Betydningen af refleksion kan genfindes i myter og ritualer overalt i verden. Nogle fungerer på mystisk vis som orakler eller portaler til andre verdener, ligesom de kan have ondt afværgende egenskaber. I spejlfladerne kan vi også møde os selv, vores eget spejlbillede.

GENSKIN bygger bro mellem det antikke og det nutidige og udforsker både, hvordan disse genstande har spejlet etruskernes verden og deres indflydelse på Bertel Thorvaldsens liv og kunst. Besøgende bliver inviteret på en lille rejse ind i en glemt kultur. Opdag etruskernes sofistikerede og smukke håndværk, spejlenes rolle som luksusobjekter og statussymboler, og betydningen af deres mytologiske afbildninger. 

Kom tæt på de antikke bronzespejle, og bliv klogere på den betydning spejlet havde i oldtidens Etrurien.  Opdag refleksionens tidløse natur, få et sanselig indblik i en forsvundet civilisation og oplev, hvordan etruskernes kunst og verden stadig reflekteres i kunsten.