Gå til hovedindhold
Bertel Thorvaldsen logo

BERTEL THORVALDSEN - MANDEN OG KUNSTEN


Denne udstilling om Thorvaldsen giver en sanselig introduktion til den berømte billedhugger. I udstillingen BERTEL THORVALDSEN - MANDEN OG KUNSTEN, der kan opleves i museets underetage, bliver kunstarter, kilder og effekter blandet og præsenteret på en ny måde, som giver et sanseligt indtryk af en af Danmarks største kunstnere. 

Lær Thorvaldsen bedre at kende igennem en blanding af interaktive elementer og sanselige opstillinger af Thorvaldsens egne ejendele. I udstillingen vil man blandt andet møde Thorvaldsen i rollen som søn og som far, som ven og som kollega, og få indblik i, hvordan Roms bybillede så ud på Thorvaldsens tid.

Man vil også kunne komme helt tæt på billedhuggerens garderobe med blandt andet hans arbejdskittel fra hans sidste år, gallauniform og hat med strudsefjer. Oplev den smukke marmorstatue af ungdoms gudinden Hebe, som for første gang nogensinde præsenteres i bevægelse, så hun kan nydes helt tæt på fra alle vinkler.  

Thorvaldsens Museum rummer flere hundrede statuer i gips. Men hvad tjente gipsen egentlig til? Hvorfor tegnede Thorvaldsen af efter antikke gipsfigurer? I udstillingen vises originale støbeforme side om side med videoklip og kilder, der fortæller om dagligdagen i Thorvaldsens travle værksted.