SEAN SCULLY MATERIAL WORLD

2. SEPTEMBER KL. 17.00 - 19.00


Kom med til fernisering når vi slår dørene op til vores nye store internationale udstilling SEAN SCULLY MATERIAL WORLD. 

Thorvaldsens monumentale skulpturer får modspil af Sean Scullys værker, når hans store, stedsspecifikke skulpturer går i dialog med Thorvaldsens Museums arkitektur, farver og omgivelser. Tre af værkerne er skabt specielt til museet og vil kunne opleves i helt stor skala: En 9 meter høj skulptur i museets forhal, en 4 meter høj skulptur til museets gård af sort marmor fra Carrara i Italien, og et 7,5 meter højt værk af lokalt dansk egetræ, der vil kunne opleves på pladsen foran museet. Udstillingen byder desuden på en række andre skulpturer og Scullys ikoniske malerier og tegninger. 

Vi byder på et glas vin, taler og musik. Det er gratis at deltage og alle er velkomne. 

Kunstneren vil selv være til stede.

SEAN SCULLY MATERIAL WORLD er et møde på tværs af tid og rum mellem to kunstneriske superstjerner, der på trods af forskellige livsverdener og tidsaldre har flere fællestræk. Både Scully og Thorvaldsen stræber efter at udtrykke grundlæggende menneskelige følelser i et universelt billedsprog. De er begge inspireret af antikken, men fortolker den med udgangspunkt i hver sin samtid. Mødet mellem Scully og Thorvaldsen vil udvide forståelsesrammerne for de to kunstneres værker – og give publikum en enestående oplevelse.

Om Sean Scully
Sean Scully (f. 1945, Irland) har siden sine unge år arbejdet med maleri og tryk, og senere også med fotografi og skulptur. Scullys malerier kendetegnes af en ekstraordinær farveintensitet i kombination med enkle, abstrakte former. Hans skulpturer opbygges af horisontale og vertikale strukturer og udføres blandet andet i sten, træ, zink og glas. Fælles for hans værker er en konstant udveksling mellem det intime og det storslåede.
Han fik sit internationale gennembrud i 1980’erne med soloudstillinger på museer i både USA og Europa. Scully har vundet adskillige priser og hans værker er repræsenteret internationalt i en lang række private og offentlige samlinger.