Gå til hovedindhold
PACINNI banner

 THORVALDSEN & PACCINI 

- between memory and imagination

Kan opleves på RoS Gallery i Roskilde

4. MAJ - 30. JULI

 Udstillingen inviterer os ind i erindringens og fantasiens univers. Vi bevæger os ikke til en bestemt tid eller til et bestemt sted; vi møder snarere en dobbelt grænse. Vi står over for kunstværker, der både er åbne over for fortiden og kalder på vores følelser og fantasi. Det begyndte alt sammen med BERTEL THORVALDSEN’s store kærlighed til Rom, byen hvor han levede og arbejdede i 40 år, og hvor han kom i direkte berøring med den græsk- romerske kunst. Med udgangspunkt i Rom, gør ILARIA PACCINI sig i dag tilsvarende erfaringer. Hun foretager arkæologiske studier af antikkens kunst og bruger, industrielle stålplader som materiale. På THORVALDSEN’s tid havde den hvide Carrara-marmor en symbolsk betydning af sublim karakter.

På tilsvarende vis konnoterer oxideret stål, i PACCINI’s optik, vores tid og vores desperate kamp for at genskabe en balance i forhold til natur og miljø. Takket være bidrag fra Thorvaldsens Museum i København kan ILARIA PACCINI’s kunstværker indgå i dialog med gipsafstøbninger efter BERTEL THORVALDSEN’s skulpturer. I mødet mellem de to universer finder vi en fælles pointe. Begge kunstnere ser og fortolker antikken som en mægtig, ja en uudtømmelig kilde til erkendelse betydning. Gennem sine studier af THORVALDSEN’s univers kommer PACCINI i berøring med hans danske rødder. Derfor giver det i høj grad mening, at udstillingen vises på i Roskilde på RoS Gallery. Med sin placering tæt ved Vikingeskibshallen, Roskilde Fjord og havnen, er RoS Gallery nærmeste nabo til Nordens fortid.

 ILARIA PACCINI BIOGRAFI

ILARIA PACCINI blev født i 1974 i Arezzo, Toscana (Italien) og rejste som 18-årig til Rom, hvor hun siden har boet og arbejdet. Hun er kandidat fra både School of Arts “Arte della Medaglia - G. Romagnoli” i Rom og fra Roms Universitet “La Sapienza” i History of Contemporary Art og studerede samtidigt arkæologi og foretog udgravninger. Antik og moderne kunst er således to sider af PACCINIS kreative arbejde. Snart kom PACCINI kunstværker indenfor i de arkæologiske museer, hvor de antikke myter og fortællinger med deres kulturelle og sociale rødder er et oplagt bagtæppe for studiet af vor tids kompleksitet. Hun studerede de klassiske og renæssancens mesterlige skulpturer og blev derigennem inspireret til at eksperimentere med teknikkerne i kunsten. ILARIA PACCINI eksperimenterede med materialernes indvirkning på hinanden. Vores vante, indre forestillinger om vores tid skal udfordres. De modsætninger ser vi i PACCINI’s malerier, hvor figurativ kunst inspireret af antikken og renæssancen møder det industrielle repræsenteret ved abstraktionen. I sin skildringer af menneskekroppen udfordrer PACCINI med oliemalerierne på oxideret, rustfri stål grænserne mellem den klassiske, figurative kunst og den moderne abstraktion. 

www.ilariapaccini.it 
facebook/ilaria.paccini.9 
instagram/ilaria_oda_paccini