Gå til hovedindhold
Banner til Flora Italica

FLORA ITALICA 

17. juni til 24. september 2023

I  FLORA ITALICA sætter vi igennem en sanselig udstilling fokus på fortidens flora og bæredygtighed. Thorvaldsens skulpturer har på deres egen måde bidraget til den danske flora, vi kender til i dag. 
Museets gård vil over sommeren blive forvandlet til en stor italiensk blomstrende eng, opdyrket af frøsorter der stammer fra Thorvaldsens tid. Den amerikanske kunstner Crystal Bennes genopliver her datidens engflora – og gør på den måde den faldende biodiversitet håndgribelig og visuel.  Gæster vil derudover også kunne opleve et udvalg af helt nye værker med fokus på plantestruktur og biodiversitet.
Udstillingen bygger på den poetiske, men sande historie, at der spirede en italiensk eng frem omkring Thorvaldsens Museum i 1840’erne. Dette botaniske fænomen opstod, fordi Thorvaldsens skulpturer var emballeret med hø på skibstransporterne fra Rom til København. Under udpakningen smed man store mængder hø ud omkring museet, og frø fra høet gav sig til at spire, vokse og blomstre. 
Datidens store botaniker Johan Lange indsamlede et stort antal af de sydeuropæiske planter, og fik dem presset og tørret til blomsterark, så de kunne bevares for eftertiden. 

Disse smukke ark kan nu opleves for første gang sammen med nye stedsspecifikke værker af danske og internationale samtidskunstnere. 

Kom forbi og oplev den italienske eng, plantestrukturens skønhed og lær mere om den svindende biodiversitet, som vi i dag kæmper med.

Deltagende kunstnere:
Crystal Bennes / Camilla Berner / Rune Bosse / Karin Lorentzen / Leone Contini / Åsa Sonjasdotter 
Banner med logoer til Flora udstilling