da
Amor fodrer duer CC0
Paolo Guglielmi

Amor fodrer duer
Efter Luigi Bienaimés skulptur. Udgivet af Battistelli
Del af serie litografier, inv.nr. E1112a til E1112j, som gengiver ti værker af Bienaimé

Litografi. 370 x 263 mm
Inv.nr.: E1112b

Værker, der har forbindelse til dette værk: Luigi Bienaimé, Amor fordrer duer, 1821, originalmodel, Accademia di Belle Arti di Carrara, Italien

Stort foto
Download

Luigi Bienaimé (1795-1878) begyndte at arbejde i Thorvaldsens værksted i Rom i 1818. Igennem hele sit liv havde Bienaimé i bogstaveligste forstand haft marmorstøv under fødderne. Han var vokset op i det, der må være marmorets by frem for nogen – Carrara. På Michelangelos (1475-1564), på Bienaimés og Thorvaldsens tid, ligesom i dag, blev der fra brud i Carrara hentet marmor af bedste kvalitet – marmor som er egnet til skulpturer. Nogle gange blev skulpturerne hugget i Carrara. Andre gange blev marmorblokkene transporteret til værkstederne i Rom for at blive hugget der.

I Rom var Bienaimé en af de billedhuggere som bistod Thorvaldsen med at hugge hans gipsmodeller i marmor, når der kom en bestilling. Bienaimé arbejdede dog også med skulpturer han selv fik bestilling på. Og den buttede og bevingede Amorfigur som fodrer duer, modellerede Bienaimé i gips i 1821. Den er en lidt sentimental fremstilling, og deri adskiller den sig fra Thorvaldsens mere klassiske figurer. Bienaimés Amor kendes i dag i form af tre replikker. En af disse findes i Eremitagemuseet i St. Petersburg.