da

THORVALDSEN & MUSIKKEN:

LUCID DREAMING – KONCERT MED JOSEFINE OPSAHL

26. SEPTEMBER KL. 19.30

Som led I Josefine Opsahl’s residency ‘Relievo’ på Thorvaldsens Museum i 2020, dykker hun i samspil med violinist Cæcilie Balling og pianist Cæcilie Grønkjær Tagmose i koncerten ‘Lucid Dreaming’ ind i tilstande, der opstår mellem Dagen og Natten, inspireret af Thorvaldsens to markante og elskede relieffer af samme navn. Koncerten udforsker spændingsfeltet mellem en vågen sindstilstand og søvnen, lucide drømme, reelle og surreelle planer, ordener og verdener, vi tror vi kender, der pludselig nedbrydes og forandres. 
Koncerten er støttet af Kulturministeriets ‘Sommerkoncertaktivitets-pulje’.
Josefine Opsahl - Cello
Cæcilie Balling - Violin
Cæcilie Tagmose – Pianist

 Pris: Gratis efter betalt entre (90. kr.)

Billetter bookes på forhånd via Billetto.
 
 
Josefine Opsahl 
Josefine Opsahl forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines udtryk og værker reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.
 
Josefines unikke lyd, kreativitet, solistiske egenskaber og karismatiske performative evner, har placeret hende og hendes mangeartede, fremadstormende projekter og ensembler som ledende progressive kræfter på den internationale musikscene. Hun har modtaget en række priser for sin kunst og sit virke, senest Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat 2020. 
 
Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener i samarbejder med andre kunstnere, festivaler og rum på tværs af genrer og udtryk.
Dette har resulteret i værker og performances til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsen Museum, København Museum og Utzon Centret. Som komponist står hun blandt andet bag større værker som ‘I Walk I Bleed’, koncert og performance for 10 celli til CLICK Festival 2020, ‘Noli Turbare Circulos Meos’ for Esbjerg Ensemblet og ‘Myte om Mørke’ opera for Nordic Opera og Copenhagen Opera Festival i samarbejde med lydkollektivet We like We 2019. Hun arbejder for tiden på 3 installationskoncerter til Roskilde Festival (udskudt til 2021) og en opera for Nordic Opera med urpremiere i København, Stockholm og Oslo 2021. 
 
Josefines har turneret og hendes værker er blevet opført i Europa, Kina, Brasilien and Argentina, hvor hun ledsagede HM Dronningen med sit ensemble KOTTOS og den Kgl. Danske Ballet, og hendes anmelderroste pladeudgivelser har modtaget en række priser i ind- og udland så som Danmarks Radio’s Lytterpris og Round Glass Music Award (US).
 
Josefine har givet masterclasses og talks i Shanghai, på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler samt Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Northwestern University (IL, US) og er to gange blevet udvalgt til at modtage Statens Kunstfonds Legat 'Den Unge Kuntneriske Elite'. 
http://josefineopsahl.dk
 
Cæcilie Balling
Cæcilie Balling, violin (f. 1990) er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og og Det Jyske Musikkonservatorium med debut i ’19 og er en aktiv solist og kammermusiker inden for den klassiske genre, den eksperimenterende og genrekrydsende verden. I '18 udgav hun Educate-S: Pieces for Violin, og i '21 vil hun udgive to nye violinkoncerter under samme selskab. Cæcilie har arbejdet med artister som , Craig Leon, Mike Scheridan, Palle Mikkelborg, Eivør, Nikolaj Hess mm og er støttet af Statens Kunstfond.
https://www.caecilieballing.com
 
Cæcilie Tagmose
Cæcilie Tagmose er pianist og uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær og Niklas Sivelöv, på Klaverskolen Gradus i Århus hos Martin Lysholm Jepsen og i Berlin hos Laurent Boullet. Hun har deltaget i adskillige masterclasses med verdenspianister som Boris Berman, Malcolm Bilson, Andrzej Jasinski, Kevin Kenner, Eugen Indjic og Yonty Solomon. 
Cæcilie har vundet priser ved flere talentkonkurrencer, heriblandt Music Without Limits i Litauen og 1. pris ved Den Danske Steinway Festival i 2006. Hun har modtaget legater fra blandt andre Betty og Valdemar van Hauens Fond, Toyota-Fonden og Augustinus Fonden.

Cæcilie har medvirket ved talrige koncerter med såvel kammermusik som solorepertoire i både Norden og i Kina. Hun har i øjeblikket base i København, hvorfra hun giver koncerter i hele Danmark og i udlandet.

Cæcilie er desuden medstifter af og kunstnerisk leder af Musikforeningen UTZON, der har hjemsted i Jørn Utzons enestående kirkerum i Bagsværd.

caecilietagmose.dk