da

BERTELS BIBLIOTEK

FORFATTERSAMTALE MED CAROLINE ALBERTINE MINOR 

20. MAJ KL. 18.00 - 18.45

Thorvaldsens Museum inviterer i samarbejde med forlaget Gutkind indenfor til en samtale med den kritikerroste forfatter Caroline Albertine Minor. Eventet er det første i en række forfattersamtaler, der sætter fokus på den nyeste nordiske litteratur. 

I Bertel Thorvaldsens omfattende bogsamling gemmer der sig en verden af fortællinger og illustrationer om antikken, mytologier og romantik. Livet igennem brugte Thorvaldsen bøgerne som inspiration til sine værker, og flere af bøgerne er sjældne, andre er sande pragtværker. 

Derfor sætter vi i samarbejde med Gutkind nu fokus på gode og inspirerende fortællinger, der lever i litteraturen. 

Bertels Bibliotek kalder vi det læsefællesskabet, hvor du i en række live-forfattersamtaler kan møde et udvalg af Nordens bedste forfattere og høre dem fortælle om deres nyeste bog.  
Første gang 20. maj kl. 18-18.45 med Caroline Albertine Minor.

Køb billetter her.


Caroline Albertine Minor (f. 1988) debuterede med romanen Pura Vida (2013) og blev med den efterfølgende prisbelønnede novellesamling, Velsignelser (2017), udråbt til at være en af sin generations stærkeste prosaister. Senest er udkommet romanen Hummerens skjold (2020), der er solgt til udgivelse i en række lande og i pressen bl.a. blev kaldt ”stor og øm romankunst om relationer”.  

Hummerens skjold er en flerstemmig roman, og i fortællingens centrum står de tre Gabel-søskende, der lever vidt forskellige liv: Ea er flyttet til San Francisco, hvor hun bor sammen med fotografen Hector og hans datter Coco, Sidsel er enlig mor til Laura og arbejder som konservator på et museum i København, mens deres egenrådige lillebror, Niels, lever som plakatopsætter og uden fast bopæl.

Med årene er forskellighed blevet til afstand, men over fem dage i april må de på ny tage stilling til hinanden og deres fælles historie. 

Hummerens skjold er en fortælling om familiens mytologi. Om at svigte og yde omsorg, om brudte forbindelser og de forbindelser, der overskrider forventninger, formåen og indimellem livet selv. 

Jeppe Bangsgaard interviewer. Han er pressemedarbejder på Gutkind Forlag, tidligere litteraturredaktør på Berlingske og forfatter til Værksteder – at skrive i lys og mørke, en interviewbog, hvor en række nordiske forfattere, bl.a. Auður Ava Ólafsdóttir, Per Petterson, Kjell Westö og Helle Helle, fortæller om deres skriveproces. 

Læs mere om Caroline Albertine Minor og se videoer med hende optaget på Thorvaldsens Museum: gutkind.dk/forfatter/caroline-albertine-minor/


                                         


                                          SKABT I SAMARBEJDE MED