Frost på Thorvaldsens Museum

Gå på opdagelse i kunst og musik, når Frost inviterer til koncert og musikalsk kunstvandring med Pernille Rosendahl og Henrik Lindstrand blandt de hvide marmorskulpturer på Thorvaldsens Museum.

Pernille Rosendahl.
Pernille Rosendahl.

Den 7. februar kl. 19 - 22: Pernille Rosendahl - KONCERTEN ER UDSOLGT
Et af Københavns smukkeste og mest ikoniske museer fyldes af lys og musik, når Frost inviterer Pernille Rosendahl til at give en intimkoncert i forhallen på Thorvaldsens Museum.

Som opvarmning til koncerten kan publikum gå på opdagelse i både musikken og stedet, når udstillingsrummene iscenesættes med stemningsunderbyggende lys og bidder af Pernille Rosendahls kompositioner – hvert rum med et særskilt tema eller historie – der siden bliver samlet til én helhed ved koncerten mellem forhallens monumentale rytterstatuer.

Siden Rosendahl i 2001 bragede igennem som en del af indiepopgruppen Swan Lee med debutalbummet ’Enter’, har Pernille Rosendahl tilkæmpet sig en særplads på den danske musikscene med sin udtryksfulde stemme og medrivende sangskriverevner.

En position, Rosendahl understregede, da hun i 2016 udsendte sit første soloalbum, ’Dark Bird’, der kombinerer hendes sans for fine, sofistikerede popmelodier med et blåtonet strejf af melankoli med et eftertænksomt og søgende lydbillede, hvor der både er plads til medrivende ballader, flossede guitarakkorder og sugende, elektroniske elementer.

Pernille Rosendahls sange rummer en gribende skrøbelighed og klassisk skønhed, og forhallens overvældende arkitektur, de klassisk smukke marmorstatuer og den unikke lyssætning tilbyder derfor de optimale rammer at nyde dem i.

Pernille Rosendahl siger:

“At skulle spille en koncert på Thorvaldsens Museum er, for mig, en drøm, der går i opfyldelse. Siden udgivelsen af ‘Dark Bird’ har jeg gjort en dyd ud af at give mit publikum anderledes koncertoplevelser, når de kom ud for at opleve musikken live. Koncerten for Frost Festival på Thorvaldsen bliver ingen undtagelse. Jeg har gået en tur igennem samlingen for at blive inspireret til denne særlige aften, og glæder mig til at spille en intim koncert i de unikke rum. Måske med en overraskelse eller to.”

Pris 320 kr. Køb billet her. KONCERTEN ER UDSOLGT.

Den 8. februar kl. 19 - 22: Henrik Lindstrand
Thorvaldsens Museum fyldes af lys og musik, når Frost inviterer den svenske musiker Henrik Lindstrand til at give en klaverkoncert i forhallen på museet.

Som opvarmning til koncerten kan publikum gå på opdagelse i både musikken og stedet, når udstillingsrummene iscenesættes med stemningsunderbyggende lys og bidder af Henrik Lindstrands kompositioner – hvert rum med et særskilt tema eller historie – der siden bliver samlet til én helhed ved koncerten mellem forhallens monumentale rytterstatuer.

Henrik Lindstrand har været bosat i Danmark i 20 år og er bedst kendt fra sin tid som musikalsk altmuligmand i Kashmir, men han har derudover arbejdet i adskillige år som filmkomponist.

Efter gruppen i 2014 gik på tidsubestemt pause søsatte han et soloprojekt, hvor han dyrker et væsensforskelligt musikalsk udtryk som solopianist. Det resulterede tidligere i år i det glimrende album ’Leken’, der er præget af både nysgerrighed, intimitet, skrøbelighed og poetisk sans, og hvor man finder inspiration fra Nils Frahm eftertænksomme tangentkompositioner og landsmanden Jan Johanssons nordiske melankoli.

’Leken’ er både en reference til en konkret svensk skovsø fra hans hjemstavn og det svenske ord for ’leg’, og Lindstrands kompositioner emmer da også både af organisk naturromantik og en legende tilgang til sangskrivningen. Det er musik, der er fuld af små detaljer, man kan falde i staver over, og forhallens overvældende arkitektur, de klassisk smukke marmorskulpturer og den unikke lyssætning tilbyder publikum de optimale rammer at nyde dem i.

Pris 245 kr. Køb billet her.

Frost Festival 4. – 25. februar 2018
Frost Festival giver for ottende februar i træk publikum mulighed for at opleve København i et nyt skær til mere end 20 skræddersyede vinterbegivenheder med musik og lys på overraskende steder. Frost Festival ryster med kærlig hånd posen for den måde, vi lever på i vinterbyen. Med en perlerække af skræddersyede arrangementer og aktiviteter er Frost Festival en anledning til at begive sig væk fra hjemmets lune huler og ud i byen. Læs mere om festivalen her.