SMYKKEWORKSHOP MED METTE SAABYE & HELLE VIBEKE JENSEN

21. MAJ (UDSOLGT) + 4. JUNI KL.13-16


INDTRYK – AFTRYK – UDTRYK

Kom forbi museet, når smykkekunstner Mette Saabye og bogkunstner og grafiker Helle Vibeke Jensen inviterer unge til at komme og prøve kræfter med smykker og symboler i finsølv. 

Workshopdeltagerne skal arbejde sig frem til en personlig signatur, der udtrykker deres identitet. Signaturen kan tage afsæt i Thorvaldsens samling af antikke smykkesten, som lige nu kan opleves i fokusudstillingen DYREBAR. 

For Thorvaldsen var smykkestenene en vigtig kunstnerisk inspirationskilde, hvis betydning kan ses i mange af hans værker. Med deres lille størrelse var de ideelle til at danne sig overblik over et stort antal motiver – en analog version af Pinterest og Instagram, som man kunne tage med sig overalt. 

I workshoppen udformer hver deltager en personlig signatur i finsølv, der kan bruges som stempel - på samme måde som Thorvaldsen brugte sine antikke smykkesten til at forsegle breve. Deltagernes færdige resultat monteres som et vedhæng, så man kan bære det om halsen.

Praktiske informationer
Aldersgruppe: 15-23 år (anbefalet)
Tid: 13-16, kom gerne 12.45.
Sted: Forhallen på Thorvaldsens Museum

Museet står for alle materialer samt frugt og drikkevarer

Sted: Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Pris: 150 kr. (inkl. entre til Thorvaldsens Museum)
Sprog: Dansk

Køb billet her
Mette Saabye
 
Mette Saabye er uddannet guldsmed og har studeret smykkedesign i Firenze på Fuji studio. I 1996 tog hun afgangseksamen fra Institut for ædelmetal hvor hun studerede smukkekunst og design. 
Efterfølgende har Mette Saabye arbejdet med håndlavede unikasmykker i ædelmetaller, og har sideløbende en kunstnerisk praksis, for hvilken hun har modtaget et utal af prestigefulde priser bl.a. Kjøbenhavns Gulsmedelaugs Skt. Loye pris, Biennalenprisen for Kunsthåndværk og Design og Statens kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Mette finder stor inspiration til sine smykker i fagets håndværkstraditionen, funktion, skønhed, og relationen mellem krop og smykke.
Mette Saabye sad i perioden 2001-2014 i bestyrelsen for Kjøbenhavns Guldsmedelaug, og var fra i 2008-2014 den første kvindelige oldermand i Lauget.
 
Helle Vibeke Jensen
 
Helle Vibeke Jensen er uddannet beklædningsdesigner på Skolen for Brugskunst 1988 (har skiftet navn og længde adskillige siden). Arbejder i dag med illustration, grafik, træsnit, håndlavede bøger, gadeharbarier, broerier, installationer, visuelle fortællinger og alt muligt andet. I eget regi og samarbejde med andre.
Modtog Biennalenprisen for Kunsthåndværk og Design i 2021, Statens kunstfonds 3-årige arbejdslegat 2011 og Kulturministeriets Illustratorpris 2004. 
Udstillet i Bagsværd, Bratislava, Kolding, København, Nami Island (Syd Korea), Odense, Shenzhen, Tallinn og Tokyo. Indstillet til Nordisk Råds børne–og ungdomslitteraturpris 2020 og Weekendavisens litteraturpris 2020 for billedromanen MIN ØJESTEN af Merete Pryds Helle.