ENHEDUANA – DRONNING OVER VERDENS MAGTER

med Danica Curcic, Samina Bazai og Stine Grøn

10. SEPTEMBER Kl. 20.00 – 22.00

11. SEPTEMBER Kl. 20.00 – 22.00
Kom forbi museet til en helt særlig aften under dette års Golden Days Festival og bliv vidne til genoplivelsen af en af verdenshistoriens glemte stemmer - kongedatteren og ypperstepræstinden Enheduana.

Oplev skuespiller Danica Curcic, sanger Stine Grøn og billedkunstner Samina Bazai fortolke og udfolde en performativ visning af det sumeriske langdigt Dronning over Verdens Magter skrevet for 4.300 år siden i oldtidens Irak af Enheduana; den første signeret forfatter, vi historisk kender til. Med Thorvaldsens skulpturer som fysisk ramme vil trioen føre publikum gennem en sanselig oplevelse af poesi, lyd og rituel praksis.

Idé og oplæg af kurator Rebekka Elisabeth Anker-Møller, som en del af hendes kuratoriske research på SixtyEight Art Institute - her i samarbejde med Thorvaldsens Museum og Golden Days Festivalen. Efter visningen vil Anker-Møller moderere en samtale om langdigtet mellem sceneinstruktør Anja Behrens og forlægger Shëkufe Tadayoni Heiberg.

OM FORTÆLLINGEN

Verdens første forfatter - Kongedatteren Enheduana - var ypperstepræstinde for måneguden Nanna i byen Ur. I hendes langdigt Dronning over verdens magter skriver hun om, hvordan hun bliver fordrevet fra sit tempel, da en oprører ved navn Lugal-Ane tager magten over byen. I eksil beder hun Nanna om hjælp til at genvinde sin magt, men uden held. Enheduana henvender sig derfor i sin fortvivlelse i stedet til Nannas datter, gudinden for krig, sex, forandring og ødelæggelse -  Inanna - og trygler hende om at gribe ind i Månegudens sted.

10. september - UDSOLGT
11. september -
køb billetter her.

Pris: 150 kr.