Eventyruge på Thorvaldsens Museum

3.-6. klasse

Eventyruge på Thorvaldsens Museum
3.-6. klasse

Thorvaldsens Museum er et eventyrligt sted. Det får eleverne rigtig at mærke, når de fordyber sig i inspirationsprocesser og eventyrskrivning i det smukke hus. For mere end 150 år siden gik H.C. Andersen rundt på museet og fik idéer til eventyr og fortællinger - nu er det børnenes tur. Forløbet rummer både visuelle og skriftlige fremstillingsformer, og tegneundervisning har en central plads. Eventyrugen kan strække sig over 3-5 dage og tilpasses klassens behov ved et fælles forberedende møde. Museumsunderviserne deltager på museet og kan også tage ud og undervise på skolen.

På Sonnes frise på museets facade vinker H.C. Andersen ivrigt med sin høje hat til Thorvaldsen.
På Sonnes frise på museets facade vinker H.C. Andersen ivrigt med sin høje hat til Thorvaldsen.

Kompetencer og mål

Temaforløbet fokuserer på genren kunsteventyr og dennes undergenrer. Eleverne skal arbejde med fortolkning, analyse, meddigtning og selvstændig fremstilling indenfor genren. Vi tager udgangspunkt i de to kompetenceområder fortolkning og fremstilling fra Forenklede Fælles Mål. Forløbet understøtter bl.a. kompetencemålene om, at eleverne skal kunne udtrykke sig i skrift, tale og billede, og at de skal kunne forholde sig til almene temaer gennem systematisk undersøgelse af litteratur.

Varighed: 3-5 dage

Maks. antal deltagere: Én klasse

Pris: 5.500 kr. inkl. materialer. Gratis for Københavnske folkeskoleskoler gennem Åben Skole-ordningen. Begrænset antal gratisforløb.

Kontakt Skoletjenesten Thorvaldsens Museum på skoletjenesten@thorvaldsensmuseum.dk for yderligere information.