ANSIGT TIL ANSIGT | THORVALDSEN & PORTRÆTTET

8. MARTS - 18. OKTOBER

Som et led i fejringen af Bertel Thorvaldsens 250 års fødselsdag, hylder vi skulpturens sanselige kvaliteter med en ny stor udstilling om Bertel Thorvaldsens skulpturelle portrætter.

Vi er i dag som aldrig før omgivet af todimensionelle portrætter, der i stor stil deles på sociale medier og indtager en vigtig plads i både det private og offentlige rum. Det forholder sig markant anderledes med tredimensionelle, skulpturelle portrætter, som står overfor os som fysiske spejlbilleder frosset i tid og rummer et helt særligt potentiale for at påvirke os.

Med den kommende udstilling Ansigt til Ansigt | Thorvaldsen & Portrættet vil Thorvaldsens Museum skabe en ny forståelse for de tredimensionelle portrætter. Med afsæt i museets omfattende portrætsamling, som vises i dialog med internationale indlån i verdensklasse og nye, stedspecifikke kunstneriske interventioner, undersøger og diskuterer udstillingen emnet gennem ny forskning og sanselige værkmøder.

Thorvaldsens portrætter vises sammen med antikke forbilleder, værker fra hans samtid, samt nutidige portrætinterventioner af danske kunstnere. Portrætinterventionerne er skabt til udstillingen af Jeannette Ehlers, Lise Harlev, Merete Pryds Helle, Nikolaj Recke og Trine Søndergaard.

Udstillingen vises i perioden d. 8. marts – 18. oktober 2020 og indgår som et element i markeringen af Bertel Thorvaldsens 250-års fødselsdag i 2020. Den er produceret i nært samarbejde med Københavns Universitet og Die Glyptothek i München, som senere på året viser udstillingen Bertel Thorvaldsen: Bildhauer Ludwigs I.