Bg_logo_top

OrdVærkSted - Workshop om ord, sprog og

kunst til sprogskolekursister

Sprogskoleprojekt Ordværksted

OrdVærkSted er en workshop, som handler om ord og kunst. Workshoppen er udviklet af billedkunstner Lise Harlev i samarbejde med sprogskolelærere fra Københavns Sprogcenter, Statens Museum for Kunst og Thorvaldsens Museum. Målgruppen er sprogskolekursister på Dansk Uddannelse 3.

Workshoppens primære læringsmål er:

- At udvikle kursisternes mundtlige kommunikative kompetencer
- At styrke kursisternes selvtillid på målsproget dansk
- At vise hvad ord kan på skrift, mundtligt og betydningsmæssigt
- At skabe kulturelle og historiske referencerammer gennem mødet med kunsten på Thorvaldsens Museum

På workshoppen arbejder kursisterne med udvalgte værker og en ordopgave, som ender med en lille performativ digtoplæsning. Der arbejdes med ordindsamling til ’ordpøl’, udtalelse, gentagelser og kontekstualisering. Hele forløbet er planlagt, I skal blot møde op. Vi sørger for materiale, kaffe og ordsnak.

Booking

Du kan booke dit forløb ved at skrive en e-mail til skoletjenesten@thorvaldsensmuseum.dk eller ringe på telefon 33 36 01 40. Bookingen er åben tirsdag til fredag fra kl. 11 – 13. Vi glæder os til at se jer!

Citater fra kursister:

“Learning Danish in a museum has worked well for me. Often when learning in a class room setting, we practice how to get by, how to have conversations about everyday things; the weather, the news, the food we eat. But here, one gets to be a little more abstract, one has to find words to articulate how a piece of art or a room makes you feel”, Kay, England.

“Jeg synes, det giver mening at lære dansk på et museum, da jeg lærer dansk på en anden måde”, Tariq, Syrien.

“At lære dansk på et sted som Thorvaldsens Museum har været fantastisk. Der er genialt at sætte det at lære et sprog sammen med kunst. Det virker!”, Francesca, Italien.

Sprogskoler på kunstmuseer: 7 film, 7 sprog og 7 kunstværker

Syv kursister fra Københavns Sprogcenter har i januar og februar 2014 været ansat på Thorvaldsens Museum og SMK (Statens Museum for Kunst) for at arbejde med ord og kunst. I den forbindelse har de lavet formidlingsfilm om hver deres favoritværk. Der er fire værker fra Thorvaldsens Museum og tre værker fra SMK.

Se filmene via dette link på SMK’s hjemmeside og brug dem evt. som forberedelse inden et besøg på museet.

Varighed:

2,5 timer

Maks. antal deltagere:

Ét hold

Pris:

500 kr.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor