Bg_logo_top

Vi søger testklasser til nyt forløb

Målgruppe: 7.-10. klasse
Vi søger testklasser til at afprøve et nyt forløb med os. Testforløbene er gratis og vil foregå i august/september 2014.

B199 Blunck
Ditlev Blunck: Danske kunstnere i osteriet La Gensola i Rom, 1837.

Hjem – ude – hjem. Dansk guldalder i et internationalt perspektiv

Mange af de danske guldaldermalere søgte ud i verden, for derefter at vende hjem til Danmark igen. Her skabte de billeder af det ”herhjemme”, som vi kender dem for i dag. De blev inspirerede, men måske også lidt skræmte af den store eksotiske verden derude og dét var med til at præge deres kunst.

En rejse til Rom, og ikke mindst et besøg hos billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, var et mål for mange af kunstnerne. Og selv om Thorvaldsens egen kunst ikke kaldes for guldalderkunst, så opbyggede han en stor samling af det, vi i dag kender som guldaldermaleri.

I dette forløb tager vi udgangspunkt i forholdet mellem det nationale og det internationale. Og i, hvordan mødet med verdenen kan give en ny forståelse af det velkendte og det nære. Vi perspektiverer til vores egen samtid, hvor spørgsmål om Dem og os og Danmarks møde med verden ofte debatteres.

Forløbet sigter mod at give eleverne periodeforståelse, analyseredskaber og en oplevelse af at kunne perspektivere egne forestillinger og værdier i forhold til guldalderkunsten. Der vil indgå værksamtaler og praktiske øvelser i forløbet.

Varighed:

Ca. 1 time

Maks. antal deltagere:

Én klasse

Vejledning samt bestilling af et gratis testforløbet:

Tirsdag-fredag kl. 11 – 13 på telefon 33 36 01 40 eller pr. e-mail til Skoletjenesten
E-mails vil blive besvaret i bookingtiden.

Husk at skrive følgende oplysninger i din mail til os:

∙ Det ønskede forløb
∙ Ønskede datoer/tidspunkter
∙ Antal elever og klassetrin
∙ Kontaktperson
∙ Skolens navn og adresse
∙ Telefonnummer og e-mail

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor