Udstilling forlænget: Mosaikker fra Ravenna

Pressemeddelelse 27. juni 2008

Udstillingen ”Mosaikker fra Ravenna” kan nu ses helt frem til den 27. juli 2008.

Thorvaldsens Museums udstilling “Mosaikker fra Ravenna” har været en stor succes. På museet kan man komme helt tæt på kopier af de verdensberømte mosaikker fra Ravennas legendariske kirker, og folk er strømmet til fra nær og fjern. Nogle som forberedelse til en rejse til Ravenna, og andre for at få genopfrisket gode rejseminder fra byen. Atter andre for at se Ravenna-mosaikkerne med deres egne øjne, så godt som det nu engang lader sig gøre her under vore nordiske himmelstrøg. Og netop fordi succesen har været så stor, er udstillingen blevet forlænget til den 27. juli.

Verdens kulturskatte

Den italienske by Ravenna er berømt for sine utrolige kirker og mosaikker fra det 5. og 6. årh. Byen var i disse århundreder politisk og religiøst centrum i det vestromerske rige, og i dag er 7 af byens kirker og dåbskapeller på UNESCO’s liste over verdens vigtigste kulturskatte.

Kom tæt på mosaikkerne

De originale mosaikker er placeret højt på kirkernes mure og hvælv, og da mosaikkerne på Thorvaldsens Museum er kommet ned i øjenhøjde, kan de på udstillingen studeres på helt nært hold i al deres prægtige farve- og detaljerigdom. Mosaikkerne skildrer dyr og planter, scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente, og de portrætterer tidens berømte regentpar kejser Justinian og kejserinde Theodora og deres hoffolk.

En verdenssucces

De udstillede kopier stammer fra 1950’erne, hvor byens kunstakademi, set i lyset af ødelæggelserne under 2. verdenskrig, udførte en række nøjagtige kopier af de kunstnerisk mest værdifulde af mosaikkerne. Og med nøjagtig menes virkelig nøjagtig, idet kopierne er udført med samme slags mosaikstifter og med præcis samme teknik som de senantikke mosaikker. Disse mosaikker har med stor succes turneret verden rundt, og kan ses på Thorvaldsens Museum takket være et samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut i København.

For yderligere information kontakt museumsinspektør William Gelius, museumsdirektør Stig Miss eller undertegnede på telefonnummer 33 32 15 32.

Bettina Weiland
Informationsmedarbejder
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Ravenna
Kejser Justinian i San Vitale Basilikaen.

Kejserinde Theodora i San Vitale Basilikaen

Ravenna
Hejre og skildpadde i San Vitale Basilikaen.
Hent foto

Pressefotos fra aktuelle udstillinger er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af udstillingen.
Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.