Bg_logo_top

Jazzbrunch i november 2008

Søndag d. 2., 9., 16. og 23. november kl. 10.30

Pressemeddelelse 22. oktober 2008

Thorvaldsens Museum fortsætter den hyggelige novembertradition med jazz & brunch. I løbet af fire efterårssøndage kan man kombinere det bedste fra brunch-køkkenet med en god koncertoplevelse leveret af toneangivende navne fra den blomstrende danske jazzscene.

Copenhagen Jazz Festival har sammensat det musikalske program, der kunstnerisk afspejler bredden i dansk jazz; både musikalsk og stilistisk. Fra den virtuose og erfarne accordeon-betvinger Kurt Larsen, som vil fornøje publikum med muzetter, chanson’er og rendyrket jazz, over de noget yngre, internationalt anerkendte strenge-ekvilibrister Jakob Bro og Anders Christensen, til to af de bedste danske pianister lige nu: To gange Søren; henholdsvis Kristiansen og Møller.

Oplev en dejlig start på søndagen i historiske omgivelser med en appetitlig omgang jazz og brunch:

2. november
Søren Kristiansen (solo piano)
www.sorenkristiansen.dk

9. november
Søren Møller (solo piano)
www.sorenmoller.com

16. november
Jakob Bro (guitar) & Anders Christensen (bas)
www.jakobbro.com

23. november
Kurt Larsen (accordion)
www.larsen-accordion.dk

Køb billetten via BILLETnet

Billetter til arrangementet købes via BILLETnet.dk eller på posthuset fra
1. oktober.
Pris: 115 kr. inkl. entré til museet.
Museet åbner kl. 10. Brunch fra kl. 10.30. Jazz kl. 11-12.15.
Man er selvfølgelig også velkommen til at lytte til musikken uden at deltage i jazzbrunch-arrangementet. Det er ganske gratis, når museumsentréen på 20 kr. er betalt.

Læs mere på www.thorvaldsensmuseum.dk

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Informationsmedarbejder Bettina Weiland på telefonnummer 33 32 15 32 eller på e-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Om musikerne

2. november
Søren Kristiansen (solo piano)
www.sorenkristiansen.dk

Den første søndag i november indtager den formidable pianist Søren Kristiansen Thorvaldsens Museum. Selvom han er beskeden af natur, har man i de sidste mange år kunnet høre ham i utallige sammenhænge i selskab med Jesper Thilo, Hugo Rasmussen, Theis Jensen, Jørgen Svare og Jacob Fischer – nogle af de mest fremtrædende musikere i dansk mainstreamjazz. Søren Kristiansen mestrer nemlig det basale og vedholdende swing og kaldes derfor også blandt venner Mr. Swing. Han er rundet af en tradition, der er kendetegnet ved legendariske jazzpianister, som Oscar Peterson, Art Tatum og Bill Evans.
I de senere år er en modenhed, dybde og eftertænksomhed kommet ind i Søren Kristiansens spil og musik. Han har i en årrække, næsten hemmeligt, arbejdet med en anden og mere reflekterende side af sig selv alene ved flyglet. Vi har med en kunstner at gøre, som ikke vil finde sig i de begrænsninger, som vores mest benyttede adjektiver om ham – swingende, veloplagt og virtuos, pålægger ham.
Under koncerten vil man sandsynligvis også komme til at høre eksempler fra hans kommende udgivelse: Upon A Star.

9. november
Søren Møller (solo piano)
www.sorenmoller.com

Søren Møller vil på denne søndag præsentere sin version af begrebet Creative Music. Begrebet dækker over, at al musik og alle stilarter kan være et afsæt for improvisation.
Således vil man på Thorvaldsens Museum kunne høre alt fra temaet til filmen Il Postino, til jazzvariationer over temaer af den amerikanske minimalist Morton Feldman.
Søren Møller er en musiker, som arbejder og tænker globalt. Siden 2002 har han haft base i New York, hvor han har samarbejdet (og ofte turneret med) jazzbyens fineste musikere, bl.a. Antonio Sanchez, Dick Oatts, Mark Turner, Jason Marsalis, Cameron Brown, Ari Honig, Tony Moreno, Marilyn Mazur, Francois Moutin m.fl.
Søren Møller er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, med musiker diplom eksamen og efterfølgende Master of Music Degree fra Manhattan School of Music i New York, som Fulbright Scholar.

16. november
Jakob Bro (guitar) & Anders Christensen (bas)
www.jakobbro.com

Myreflittige Jakob Bro udsender i år 3 plader i eget navn, og som altid er der tale om indspilninger med en international besætning. Denne gang er Bro i godt selskab med bl.a. Bill Frisell, Ben Street og Mark Turner. Samarbejdet mellem Bro og bassisten Anders Christensen går langt tilbage, bl.a. er de to faste medlemmer af Paul Motian´s Electric Bebop Band.
Herudover er Jakob Bro aktiv i en række andre bands, bl.a. ”art-rock”-bandet I Got You On Tape. Anders Christensen sprang i 2008 ud som producer og arrangør af den anmelderroste Caroline Henderson udgivelse med titlen NO. 8. Med andre ord er der er tale om to internationalt anerkendte yngre danske musikere, med stor musikalsk spændvidde og enestående musikalsk håndværk. Dagens koncert kommer til at byde på eksempler fra den store amerikanske sangbog og standards i nye fortolkninger.

23. november
Kurt Larsen (accordion)
www.larsen-accordion.dk

Det var helt tilbage i 1950’erne, at Kurt Larsen for alvor opdagede jazz’en, og det var via radioen og de lange bølger, hvor frekvensen tit og ofte var indstillet på den amerikanske station ”Voice of America”. Larsen var en af de første herhjemme som begyndte at spille moderne jazz på harmonika, men han blev hurtigt accepteret og respekteret for sit elegante touch. I begyndelsen af 90erne trådte Kurt Larsen for alvor i karakter som jazzmusiker, med dannelsen af egen kvartet og præsentation af egne kompositioner og arrangementer. Senere blev han medlem af Erling Kroners Quintet, hvor kapelmesterens forkærlighed for den argentinske tango gjorde Larsen til det oplagte tredje ”horn” i en besætning bestående af trombone, saxofon, bas og trommer. Denne søndag formiddag kan man opleve Kurt Larsen indtage Thorvaldsens Museums smukke omgivelser, blot i selskab med publikum og sit elskede instrument.

Med venlig hilsen

Bettina Weiland
Informationsmedarbejder
Thorvaldsens Museum
E-mail

Download pressefotos

Pressefoto Søren Møller
9. november: Søren Møller (solo piano).
Hent foto

Pressefoto Søren Møller
16. november: Jakob Bro (guitar) &
Anders Christensen (bas).

Hent foto

Pressefoto Søren Møller
16. november: Jakob Bro (guitar) &
Anders Christensen (bas).

Hent foto

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af museets jazzbrunch arrangementer.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor