Historiens Dag - Slotsholmen for børn

Pressemeddelelse 22. maj 2008

Historiens Dag: Slotsholmen for børn – søndag d. 1. juni 2008

Kom til marked, leg og skattejagt på Slotsholmen i Det Kongelige Biblioteks Have kl. 11-15.

Se kanonaffyring, dukketeater og fægteshow, leg gamle børnelege, gå på danseskole, spis prinsessekager og soldaterrationer fra Gullaschkanonen og meget, meget mere.

Oplev Slotsholmen fra børnehøjde, når historien denne dag bliver noget, man kan smage på, lugte til og prøve af. Det Kongelige Biblioteks Have bliver omdannet til en markedsplads med masser af aktiviteter. Her kan man lege og lære; håndtere en kårde som en ægte prins, tegne som Thorvaldsen, sejle med avisbåde og meget andet. En skattejagt bringer børn og barnlige sjæle ud i alle de hjørner af Slotsholmen, som de måske ikke kender endnu. Og på markedspladsen er der boder med lækkerier – lige til en storby picnic.

Under temaet ”Børn i historien” er Tøjhusmuseet, Dansk Jødisk Museum, Slots- og Ejendomsstyrelsen og Thorvaldsens Museum værter ved en dag, hvor børn og deres voksne kan få en sjov, levende og lærerig oplevelse midt i hovedstaden.

Slotsholmen er Københavns historiske hjerte. Her boede kongerne, her lagde krigshavnens skibe til for at få proviant og ammunition i ly for spioner, og her ligger i dag Folketinget samt en lang række museer og kulturinstitutioner.

Læs mere på www.historiensdag.dk

11.00 Åbning af markedspladsen og dagens aktiviteter
12.00 March og musik v. 8. Regimentskorps
13.00 Fægteshow
14.00 Mester Jakel dukketeater
15.00 Slut

Tid: Søndag d. 1. juni 2008 kl. 11-15
Sted: Slotsholmen, Det Kongelige Biblioteks Have

For yderligere information kontakt

Projektmedarbejder Laura Bertram, Thorvaldsens Museum tlf. 22796292
Informationsmedarbejder Bettina Weiland, Thorvaldsens Museum, tlf. 33321532
Museumsformidler Pia Andersen Høg, Dansk Jødisk Museum, tlf. 33112218

Bettina Weiland
Informationsmedarbejder
Thorvaldsens Museum

Skattejagt på Slotsholmen
Tag på skattejagt på Slotsholmen.
Hent foto

Skattejagt på Slotsholmen
_Foto med teksten: Historiens Dag. Søndag d. 1. juni 2008. Slotsholmen for børn. _
Hent foto

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af Historiens Dag.
Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.