Efterårsferie for børn

Pressemeddelelse 26. september 2008

Skattejagt blandt Slotsholmens
kulturskatte i efterårsferien

Slotsholmens museer byder i efterårsferien på et væld af oplevelser for børn og deres familier. Gå på skattejagt, tag til ridderturnering og middelaldermarked, lær at tegne og lave skulpturer, hør spændende fortællinger og oplev kongelig pragt, dystre ruiner og smukke heste.

Skattejagt

Slotsholmen er øen omkring Christiansborg, og den er sprængfyldt med kulturskatte af alle slags. I efterårsferien kan alle børn gå på opdagelse blandt de mange kulturskatte, når Slotsholmens museer afholder en skattejagt, der bringer alle ud på opdagelse i kendte og ukendte hjørner af den lille ø midt i København. Skattejagten er fyldt med sjove opgaver, og kan du løse dem rigtigt, har du mulighed for at vinde spændende præmier fra museerne. Hent skattejagten her: Dansk Jødisk Museum, De Kongelige Repræsentationslokaler, Ruinerne under Christiansborg, Teatermuseet, Thorvaldsens Museum og Tøjhusmuseet.

Middelaldermarked, fægtetræning og ridderturnering

På vej rundt på Slotsholmen er der masser af muligheder for at få nye, spændende oplevelser. På Tøjhusmuseet er der middelaldermarked med masser af boder, gøglere og musikanter samt prøv-selv-aktiviteter som bueskydning og fægtetræning. Og du kan tage med tilbage til korstogenes tid, når Tempelridderne og Johanniterne dyster i en ny storslået ridderturnering.

Ler, fortællinger og tegneskole

På Thorvaldsens Museum kan du slippe din indre billedhugger løs, når vi ruller et ton ler ind i museets forhal og giver kreativiteten frit spil. Du kan også lære at tegne af professionelle kunstnere eller høre fortællinger om Thorvaldsens skulpturer.

Gå på jagt efter Absalons hemmelighed

Under Christiansborg ligger de hemmelighedsfuld ruiner af Biskop Absalons borg. Her kan du gå på jagt efter Absalons hemmelighed bevæbnet med skattekort og lommelygte. Eller du kan tage på en omvisning for børn og høre de spændende fortællinger om Biskop Absalon og kongedatteren Leonora Christina.

Slotssafari

Oppe på selve Christiansborg kan du gå med på omvisning for børn i Dronningens prægtige sale, og få fortalt nogle af de mange spændende beretninger, der er vist på gobelinerne i Riddersalen. Og du kan tage på safari og gå på jagt efter de vilde dyr, fabeldyr og kæledyr, der findes gemt overalt på slottet.

Se kongehusets heste og kareter

Rigtige heste kan du også se på Slotsholmen. De Kongelige Stalde holder nemlig særåbent i efterårsferien, og her kan du både se kongehusets smukke heste og et udvalg af de pragtfulde kareter. Gå med på en omvisning for børn og voksne, og få fortalt om både heste og kareter.

Scenen er din

Oven over staldene ligger Teatermuseet i det gamle Hofteater. Prøv selv at stå på scenens skrå brædder, eller følg med på en familieomvisning, hvor der fortælles om Hofteatrets historie, om konger, dronninger, prinser og prinsesser samt store skuespillere og sjove maskiner.

Jødisk liv gennem 400 år

Og på Dansk Jødisk Museum kan du opleve danske jøders liv gennem 400 år i et rum med spændende skæve vinkler.

Børn har gratis adgang på næsten alle museerne. Til visse arrangementer skal der betales særlig entré.

Læs mere på www.oplevslotsholmen.dk og på de enkelte kulturinstitutioners hjemmesider.

Kontakt

For yderligere information kontakt: Kulturmedarbejder Mikael Nielsen, Christiansborg Slotsforvaltning, mir@ses.dk, tlf. 25 64 02 13, eller de enkelte kulturinstitutioner.

Thorvaldses Museum: Kontakt informationsmedarbejder Bettina Weiland på tlf. 33321532 eller e-mail.

Skattejagt på Slotsholmen
Tag på skattejagt på Slotsholmen.
Hent foto

Foto: Helle Nanny Brendstrup
Leg med ler i museets store forhal.
Foto: Helle Nanny Brendstrup

Hent foto

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af kulturinstitutionernes efterårsferiearrangementer.
Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.