Italiensk marked

på Bertel Thorvaldsens Plads lørdag d. 11., 18. og 25. august 2012 kl. 10-16

Pressemeddelelse 3. august 2012

Besøg Thorvaldsens Museums udendørs italienske marked, hvor man kan købe pasta, oliven, olier, vin, is, kager og ost samt tøj, accessories, boligtilbehør og brugskunst – og se gamle og nye italienske biler.

Kom gratis på museum!

Oplev Thorvaldsens univers og værkerne fra hans tid i Rom og Danmark – på de tre lørdage kan man besøge museet helt gratis samt komme på gratis omvisninger med museets inspektører og omvisere.

Hvorfor et italiensk marked foran Thorvaldsens Museum?

Thorvaldsens Museum ligger som et smukt og roligt åndehul lige i hjertet af København. Siden museet åbnede i 1848, som Danmarks første museum, har det budt på kunst- og arkitekturoplevelser i særklasse. Museet er specifikt bygget til at huse alle værker af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Thorvaldsen tog som ung kunstner til Rom, hvor han levede og arbejdede det meste af sit liv, indtil han i 1838 vendte tilbage til sin fødeby København, som en verdensberømt kunstner. Thorvaldsen havde således et tæt forhold til den italienske kultur, og da Thorvaldsens Museum i 2002 fik en ny forplads, tegnet af landskabsarkitekten Torben Schønherr, besluttede museet at udnytte den til at gøre opmærksom på Thorvaldsens livslange tilknytning til Italien ved at afholde et levende og broget marked lig de folkelige markeder, der har været et naturligt element i det italienske gadebillede og byliv i århundreder. I Rom slapper turisterne ofte af på Den spanske Trappe; og hvis vejret er med os, fungerer museets brede fortrappe på markedsdagene på samme stemningsfulde måde.

Kommunikationschef Bettina Weiland
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Markedsdage
Besøg det italienske marked foran Thorvaldsens Museum lørdag d. 11., 18. og 25. august 2012 kl. 10-16.
Download foto.

Markedsdage
Nogle af markedets lækre, italienske delikatesser.
Foto: Helle Nanny Brendstrup.

Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af de italienske markedsdage. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.