Copenhagen Jazz Festival på Thorvaldsens Museum

Pressemeddelelse 21. juni 2012

Mads la Cour, Magnus Hjorth, Nikolaj Hess og Marc Mommaas spiller op til fyraftensjazz i museets imponerende forhal!

Torsdag d. 12. juli kl. 17.15:
Fyraftensjazz m. Mads la Cour (tp) & Magnus Hjorth (p)

Pris 100 kr. inkl. museumsentré. Køb billet på museet allerede i dag.
Genre: M – Modern/Contemporary.

Under dette års jazzfestival spiller duoen Mads la Cour & Magnus Hjorth en fyraftensjazzkoncert i særklasse i museets forhal med udgangspunkt i numre fra Gerry Mulligans ”Night Lights”.

Trompetisten Mads La Cour har på rekordtid spillet sig ind på den danske jazzscene, siden han i 2007 modtog P2 Jazz Prisen. Udover hans egne grupper Im Beruf og à la Cour, som i 2009 modtog en Grammy for ”Årets Nye Navn” for cd’en ”…á la Cour”, er han med i orkestre som QUARTz, Niels Ryde New Quartet, ELEKtRO Feat. John Tchicai og Thomas Blachmans ”The Pulse”, samt fast mand i DR Big Bands trompetsektion.

Pianisten Magnus Hjorth er aktiv på både den danske og svenske jazzscene og spiller ud over med sin egen trio også med Malene Mortensen, The Orchestra, Sidsel Storm og mange andre. I 2007 vandt han samme med People Are Machines den internationale Getxo Jazz Contes, og blev også hædret af dommerne og publikum som bedste solist.

Fredag d. 13. juli kl. 17.15:
Fyraftensjazz m. Nikolaj Hess (p) & Marc Mommaas (sax)

Pris 100 kr. inkl. museumsentré. Køb billet på museet allerede i dag.
Genre: M – Modern/Contemporary.

Den danske pianist Nikolaj Hess og den hollandsk/amerikanske tenorstjerne Marc Mommaas begyndte deres duosamarbejde i New York i 1997, og har siden da spillet og indspillet sammen med flere forskellige større besætninger (seneste cd’er “Nikolaj Hess Global Motion +”, som udover en Danish Music Awards nominering som årets bedste jazzudgivelse, fik forrygende internationale anmeldelser).

På Thorvaldsens Museum spiller Hess & Mommaas nutidige og stærkt personlige versioner af overvejende standards. Duoens musikalske og instrumentale kæmpe overskud og fælles baggrund i både europæisk og amerikansk jazz, og evne til i fællesskab frit at følge musikkens retning i øjeblikket, giver de uopslidelige, gode gamle sange en stærk, nutidig, smuk og personlig nærværende nytolkning.

Det er muligt at købe øl og vand under koncerterne, der varer ca. 75 minutter.

Kommunikationschef Bettina Weiland
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Download pressefoto

Nikolaj Hess_21112010
Nikolaj Hess.
Download foto.

Pressefotoet er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af arrangementerne. Pressefotoet skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.