Blomsterfesten i maj

på Thorvaldsens Museum

Pressemeddelelse 20. april 2012

Kom i blomstrende forårshumør når Thorvaldsens Museum fire mandage i maj fejrer foråret med blomsterworkshops, plantesalg og omvisninger, der sætter spot på museets blomsterdekorerede lofter.

Blomsterworkshops

I museets særlige blomsterworkshops kan man sammen med kok og kogebogsskribent Louisa Lorang kokkerere med blomster, og sammen med blomsterdesigner Annette von Einem kan man binde de fineste buketter. Landskabsarkitekt Jane Schul fortæller om smukke orangeriplanter som citrus, kamelia og nerier, og Søren Ryge fortæller om den usædvanlige måneblomst og sin egen grønne verden.

Måneblomster mellem marmor og monumenter

På mandagene i maj får museets skulpturer selskab af levende blomster, og hvis naturen er med os, springer de særlige måneblomster ud, når dagen går på hæld, så de gamle sale bliver fyldt med nyt liv og liflig duft.

Lofter fulde af blomster og planter

Museets lofter er et farverigt flor af blomster og planter: Forglemmigej, bøgegrene og liljer side om side med kornblomster, valmuer, margueritter, snerler, georginer og tallerkensmækkere samt hele Middelhavets flora. Hver blomst og plante er et lille kunstværk i sig selv, skabt af prominente kunstnere i midten af 1800-tallet som Christen Købke, Carl Løffler og G.C. Hilker. Det er museets arkitekt M.G. Bindesbølls fortjeneste, at Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848, fik denne fantastiske udformning, hvor ikke mindst blomsterne og planterne skulle være den iøjenfaldende og livgivende udsmykning. Bindesbølls idé var at skabe en frodig, farverig og fornøjelig ramme omkring Bertel Thorvaldsens hvide marmorskulpturer. Det er derfor, vi den dag i dag kan fryde os over, at museet er fyldt til randen med synsindtryk fra naturens verden. På de fire mandage i maj kan man høre mere om de blomsterdekorerede lofter på en række særomvisninger.

Forårscafé og plantesalg

Skulle lækkersulten og tørsten melde sig, er Sing Tehus rykket ind i museets gård, hvor de har indrettet byens smukkeste forårscafé. I samarbejde med Haveselskabet vil der desuden være plantesalg på pladsen foran museet.

Hvornår: Mandag d. 7., 14., 21. og 28. maj kl. 16-20.
Billetinfo: Entré til blomsterfesten 75 kr. Køb billet på museet.
Workshop inkl. entré til blomsterfesten 150 kr. Køb billet på www.billetnet.dk

Workshop d. 7. maj kl. 16 og kl. 18: Længslen efter Italien – orangeriet. Historien, mulighederne. Glæder og sorger ved landskabsarkitekt Jane Schul.

Workshop d. 14. maj kl. 16 og kl. 18: Måneblomster – Søren Ryge fortæller om den usædvanlige måneblomst, slyngplanten af slægten ipomoae, og om alt muligt andet fra sin grønne verden.

Workshop d. 21. maj kl. 16 og kl. 18: Blomstrende stund i museets gård med blomsterdesigner Annette von Einem.

Workshop d. 28. maj kl. 16 og kl. 18: Kok og madskribent Louisa Lorang elsker blomster, både i det søde og det salte køkken. Kom og smag med.

Kontakt

For yderligere information kontakt museumsdirektør Stig Miss eller undertegnede på tlf. 33321532.

Kommunikationschef Bettina Weiland
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Blomsterloft
Blomsterloft i korridoren i stueetagen.

Blomsterloft
Blomsterloft i korridoren i stueetagen.

Blomsterloft i stueetagen.
Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af blomsterarrangementerne. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.