31/1: Vinterferie

Pressemeddelelse 31. januar 2011

Vinterferieoplevelser for børn, unge og voksne på Thorvaldsens Museum

Spændende aktiviteter fylder Thorvaldsens Museum i vinterferien. Her kan børnene besøge tegneskolen eller høre eventyrlige historier om guder og helte sammen med deres voksne. For de unge er der teen-talks i antiksamlingens særudstilling.

Fortællinger for børn og deres voksne

Den antikke verden var fuld af fantastiske fortællinger om guder og heltes farefulde eventyr på det høje bjerg Olympen og på jorden. Kom og hør en af de klassiske fortællinger museet gemmer på, når vores fortæller giver guder og helte nyt liv.
Hvornår: Tirsdag d. 15. februar og torsdag d. 17. februar kl. 11-12.
For hvem: For børn i alderen 7-12 år og deres voksne.
Pris: Gratis for børn, voksne 40 kr.
Tilmelding: Bindende tilmelding på tlf. 33 32 15 32 eller mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk

Tegneskole for børn

Under vejledning af vores tegneundervisere får børnene undervisning i tegneteknik, som på Thorvaldsens tid.Thorvaldsen var selv kun 11 år gammel, da han startede på Kunstakademiet i København, hvor det første, man skulle lære, var at tegne.
Hvornår: Onsdag d. 16. februar og onsdag d. 23. februar kl. 11-13.
For hvem: For børn i alderen 8-13 år.
Pris: Gratis.

På opdagelse i museet på egen hånd

I museets butik kan man købe en oplevelsespakke til 49 kr. I pakken er der alt, hvad man behøver for at gå på opdagelse og på eventyr i Bertel Thorvaldsens antiksamling. Man kan også købe tegneark om skulptur eller om de geometriske mønstre i gulvene til 5 kr.

Teen-talks i antiksamlingen – unge sætter spot
på Thorvaldsens Museum

En gymnasieklasse har undersøgt, udvalgt og udstillet antikker fra Thorvaldsens samling. Kom og mød to af de unge og hør om deres arbejde med særudstillingen og deres personlige oplevelse af at komme helt tæt på museumsarbejdet og de antikke genstande. Hvis du tænker, at unge da ikke interesserer sig for antikken – så kom og spørg de unge selv!
Hvornår: Lørdag d. 19. februar kl. 13. (Gentages desuden lørdag d. 5. marts).
For hvem: Unge og voksne.
Pris: Gratis for unge til og med 17 år. Voksne 40 kr.
Tilmelding ikke nødvendigt.

Yderligere information kontakt:

Informationsmedarbejder Bettina Weiland, tlf. 33 32 15 32,
e-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Foto: Iben Mondrup Salto Fortællinger for børn.
Foto: Iben Mondrup Salto.

Download foto.

Foto: Iben Mondrup Salto Teen-talks. Foto: Iben Mondrup Salto.
Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af arrangementerne. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.