Italiensk Marked

ITALIENSK MARKED
på Bertel Thorvaldsens Plads
lørdag d. 13., 20. og 27. august kl. 10-16

Tre sommerlørdage i august står Bertel Thorvaldsens Plads i Italiens tegn. Her afholdes i år for 10. gang et stort italiensk marked med boder, der bugner af italienske lækkerier, tøj og boligtilbehør.

Markedet byder på noget for enhver, og når sulten og tørsten melder sig, er der masser af italienske delikatesser på markedspladsen til at spise på stedet eller til at tage med hjem.

Kom gratis på museum

Oplev Thorvaldsens univers og kunstværkerne fra hans tid i Rom og Danmark – på de tre lørdage kan man besøge museet helt gratis. Der er desuden gratis omvisninger alle markedslørdage ved museets inspektører og omviserkorps.

Hvorfor et italiensk marked foran Thorvaldsens Museum?

Thorvaldsens Museum blev bygget i 1839-48 for at huse den verdensberømte danske billedhugger Bertel Thorvaldsens egne kunstværker samt hans omfangsrige private kunstsamling. Thorvaldsen (1770-1844) levede og arbejdede over 40 år i Rom, og han havde derfor et tæt forhold til den italienske kultur. Da Thorvaldsens Museum i 2002 fik en ny forplads, tegnet af landskabsarkitekten Torben Schønherr, besluttede museet at udnytte den til at gøre opmærksom på Thorvaldsens livslange tilknytning til Italien og Rom ved at afholde et levende og broget marked lig de folkelige markeder, der har været et naturligt element i det italienske gadebillede og byliv i århundreder. Markedet på museets forplads er nu blevet en tradition, som i år løber af stabelen for 10. gang.

Læs mere på http://www.thorvaldsensmuseum.dk/nyheder/det_sker/markedsdage2011

Informationsmedarbejder Bettina Weiland, tlf. 33 32 15 32,
e-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Markedsdage pladsen 2009
Besøg det italienske marked foran Thorvaldsens Museum lørdag d. 13., 20. og 27. august kl. 10-16.
Foto: Helle Nanny Brendstrup.

Download foto.

Markedsdage pladsen 2009
Nogle af markedets lækre, italienske delikatesser.
Foto: Helle Nanny Brendstrup.

Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af de italienske markedsdage. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.