24/6: Copenhagen Jazz Festival på Thorvaldsens Museum

Pressemeddelelse 24. juni 2011

Copenhagen Jazz Festival på Thorvaldsens Museum

Start sommersøndagen med hjerteskærende smukke melodier og hypnotiske afrikanske grooves, eller slut torsdagens arbejdsdag af med New Yorker-stemning på Thorvaldsens Museum. Under Copenhagen Jazz Festival summer museet af jazz!

Formiddagsjazz m. Sissel Vera Pettersen & Nikolaj Hess søndag d. 3. juli kl. 11.15

Pris 80 kr. inkl. museumsentré. Køb billet på museet allerede i dag.
Genre: Vocal.

Sangerinden Sissel Vera Pettersen og pianisten Nikolaj Hess spiller en blanding af nye og gamle standards, egne kompositioner og improviserede passager, fra hjerteskærende smukke melodier over sanselige lydlandskaber til hypnotiske afrikanske grooves – altsammen med et tydeligt præg af de to musikeres helt unikke fælles tone, kreativitet og improvisationsevner. Duoen har spillet sammen siden 2003, udgivet to højt anmelderroste cd’er, den første vandt “årets nye navn” til Danish Music Award (2007), den anden blev nomineret som “årets bedste vokaljazzudgivelse” (DMA 2010). Det er muligt at købe kaffe, the og croissanter under koncerten. Koncerten varer en times tid.

Fyraftensjazz m. Nikolaj Hess & Marc Mommaas torsdag d. 7. juli kl. 17.15

Pris 80 kr. inkl. museumsentré. Køb billet på museet allerede i dag.
Genre: Modern/Contemporary.

Den hollandsk/amerikanske tenorstjerne Marc Mommaas og pianisten Nikolaj Hess begyndte deres duosamarbejde i New York i 1997, og har siden da spillet og indspillet sammen med flere forskellige større besætninger (seneste cd er “Nikolaj Hess Global Motion +”, som udover en Danish Music Awards nominering som årets bedste jazzudgivelse, fik forrygende internationale anmeldelser). På Thorvaldsens Museum spiller Hess og Mommaas nutidige og stærkt personlige versioner af overvejende standards. Duoens musikalske og instrumentale kæmpe overskud og fælles baggrund i både europæisk og amerikansk jazz, og evne til i fællesskab frit at følge musikkens retning i øjeblikket, giver de uopslidelige, gode gamle sange en stærk, nutidig, smuk og personlig nærværende nytolkning. Det er muligt at købe øl og vand under koncerten. Koncerten varer en times tid.

Informationsmedarbejder Bettina Weiland
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Download pressefoto

Nikolaj Hess_21112010
Nikolaj Hess.
Download foto.

Pressefotoet er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af arrangementerne. Pressefotoet skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.