7/10: Kulturnat og efterårsferie

på Thorvaldsens Museum

Pressemeddelelse 7. oktober 2010

Tag hul på de mange spændende ferieaktiviteter for familien, som Thorvaldsens Museum byder på, og begynd efterårsferien med Kulturnat på museet.

Kulturnat på Thorvaldsens Museum

Fredag d. 15. oktober kl. 18-24 slår Thorvaldsens Museum dørene op for Kulturnatten 2010.

Når mørket sænker sig, bliver museet med lys og musik forvandlet til et forunderligt drømmeunivers. Kom og oplev Thorvaldsens skulpturer belyst i spektakulære farver til live-tonerne af performeren/musikeren/forfatteren
T.S. Høegs saxofon. Kun adgang med Kulturpas.

500 oplevelser – køb et KulturKit

500 oplevelser på ét Kulturpas. Kom og se København folde sig ud på 250 museer, teatre, parker og pladser over hele byen – pris 85 kr.

I dit KulturKit finder du:
• Kulturpas. Giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer og gratis transport med tog, S-tog, metro og bus i hele Hovedstadsregionen kl. 17-05.
• Trykt program
• Byens Net Guide
• Fribillet til kultur.Med denne fribillet kan du gratis besøge et af de spændende steder, der står skrevet på billetten.

Efterårsferie for børn

Et væld af spændende aktiviteter fylder Thorvaldsens Museum i efterårsferien. Her kan børnene besøge tegneskolen, høre eventyrlige historier om guder og helte, eller lave lerfigurer i museets imponerende forhal sammen med deres voksne.

Bemærk: Museet har ekstraordinært åbent mandag den
18. oktober.

Stort lerværksted for børn og barnlige sjæle – ingen tilmelding!

Mandag d. 18. oktober til fredag d. 22. oktober fra kl. 10-16.
Gratis for børn, forældre betaler almindelig entré på 20 kr.

Har du en billedhugger i maven?

Så tilmeld dig det gratis 3-dages undervisningsforløb i modellering med billedkunstneren Mikael Thejll.
For hvem: Børn og unge i alderen 8-17 år.
Hvornår: 18. til 20. oktober kl. 10-15.
Bindende tilmelding på tlf. 33321532 eller e-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk

Fortællinger for børn og deres voksne

Den antikke verden var fuld af fantastiske fortællinger om guder og heltes farefulde eventyr på det høje bjerg Olympen og på jorden. Kom og hør en af de klassiske fortællinger museet gemmer på, når vores fortæller giver guder og helte nyt liv.
For hvem: Børn i alderen 7-12 år og deres voksne.
Hvornår: 19. og 21. oktober kl. 11-12.
Gratis for børn, voksne 20 kr.
Bindende tilmelding på tlf. 33321532 ellere-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk

Tegneskole for børn

Under vejledning af vores tegneundervisere får børnene undervisning i tegneteknik, som på Thorvaldsens tid. Thorvaldsen var selv kun 11 år gammel, da han startede på Kunstakademiet i København, hvor det første, man skulle lære, var at tegne.
For hvem: Børn i alderen 8-13 år.
Hvornår: 18., 20. og 22. oktober kl. 11-13.
Gratis for børn.
Bindende tilmelding på tlf. 33321532 eller e-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk

På opdagelse i museet på egen hånd

I museets butik kan man købe en oplevelsespakke til 49 kr. I pakken er der alt, hvad man behøver for at gå på opdagelse og på eventyr i Bertel Thorvaldsens antiksamling. Man kan også købe tegneark om skulptur eller om de geometriske mønstre i gulvene til 5 kr.

Yderligere information kontakt:

Informationsmedarbejder Bettina Weiland, tlf. 33 32 15 32,
e-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Download pressefotos:

Kulturnatten 2008. Foto Jon Nordstrøm Kulturnatten på Thorvaldsens Museum.
Foto: Jon Nordstrøm.

Download foto.

Kulturnatten 2008. Fotograf: Jon Nordstrøm Kulturnatten på Thorvaldsens Museum.
Foto: Jon Nordstrøm.

Download foto.

Foto: Helle Nanny Brendstrup Lerværksted på Thorvaldsens Museum.

Download foto.

Foto: Helle Nanny Brendstrup Lerværksted på Thorvaldsens Museum.

Download foto.

Foto: Helle Nanny Brendstrup Lær at tegne af professionelle kunstnere.

Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af arrangementerne. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.