Vinterferie for børn

Pressemeddelelse 30. januar 2009

Oplevelser for børn på Slotsholmens museer – besøg os i vinterferien!

Slotsholmens museer byder i vinterferien på et væld af oplevelser for børn og deres familier. Tag på slotssafari eller til fægteshow, lær at tegne eller leg du er en spion eller en tapper soldat! Her er oplevelser for alle aldre!

På Tøjhusmuseet kan du opleve en tur i filmfægtekunstens historie, når to fægtere tager børnene med på en tur til berømte fægtekampe fra bl.a. Arn-filmene, Zorro og Star Wars. Skal det gå mindre dramatisk til kan du og din familie på Thorvaldsens Museum lære at tegne som kunstneren Thorvaldsen.

I Ruinerne under Christiansborg kan du skrive hemmelige spionbreve, holde pistoler og sværd og prøve kræfter med de pligter, børn havde under svenskernes angreb på København i 1659. Eller hvad med at gå på jagt efter fabeldyr og kæledyr i Dronningens storslåede sale på Christiansborg? Her kan du også få fortalt nogle af de mange sjove historier fra gobelinerne i Riddersalen.

Det er let at komme til øen i hjertet af København med bus, metro eller havnebus. Læs mere på www.oplevslotsholmen.dk

Vinterferie for børn på Slotsholmen

Thorvaldsens Museum

10. og 11. februar kl. 11-13: Tegning for børn
12. og 13. februar kl. 11-13: Familietegneskole
Gratis for børn. Tilmelding på tlf. 33321532 eller e-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk

De Kongelige Repræsentationslokaler

7. – 15. februar kl. 10-16: Safari på Slottet: billedjagt for børn i slottets sale.
7. – 15. februar kl. 14: Omvisninger for børn om gobelinerne i Riddersalen. Deltagelse i arrangementerne er gratis, når den almindelige entré er betalt.

Ruinerne af Absalons Borg og Københavns Slot (under Christiansborg)

7. – 15. februar kl. 11, 13 og 15: København under angreb; aktiviteter og fortællinger.
Deltagelse i aktiviteterne er gratis, når den almindelige entré er betalt.

Tøjhusmuseet

Alle hverdage i uge 7 og 8 kl. 11 og kl. 13: Hug og stik – fægtescener fra kendte film opføres live. Entré: Børn 3-17 år: 30 kr. Voksne: 60 kr.

Yderligere information kontakt de enkelte museer eller:

Bettina Weiland Thorvaldsens Museum, tlf. 33 32 15 32
Mikael Rasmus Nielsen, Christiansborg Slotsforvaltning, tlf. 33 92 64 92

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af museernes vinterferieaktiviteter.

Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.

Foto: Helle Nanny Brendstrup
Tilmeld dig tegneskolen på Thorvaldsens Museum – alene eller sammen med din familie.
Hent foto

Billedjagt De Kongelige Repræsentationslokaler Tag på billedjagt i De Kongelige Repræsentationslokaler. Foto Jon Nordstrøm
Hent foto

Scener fra Zorro Se fægtescener fra Zorro på Tøjhusmuseet.
Hent foto

Pirates of the Caribbean Denne fægtescene fra filmen Pirates of the Caribbian kan opleves på Tøjhusmuseet.