Sommersjov for børn på Slotsholmen

Pressemeddelelse 22. juni 2009

Sommersjov for børn på Slotsholmen

Slotsholmens museer byder i sommerferien på et væld af oplevelser for hele familien. Gå på skattejagt, lær at tegne, oplev kongelig pragt, flotte kostumer, dystre ruiner og slap af i den dejlige bibliotekshave. Som en særlig service til Slotsholmsgæsterne, er der 10% rabat hos en lang række caféer og restauranter, når du afleverer din billet fra et af Slotsholmens museer.

Skattejagt på Slotsholmen

Slotsholmen er øen omkring Christiansborg, og den er sprængfyldt med kulturskatte af alle slags. I sommerferien kan alle børn gå på opdagelse blandt de mange kulturskatte, når Slotsholmens museer afholder en skattejagt, der bringer alle ud på opdagelse i kendte og ukendte hjørner af den lille ø midt i København. Skattejagten er fyldt med sjove opgaver, og kan du løse dem rigtigt, kan du vinde spændende præmier fra museerne.

Hent skattejagten her:

Dansk Jødisk Museum, De Kongelige Repræsentationslokaler, Ruinerne under Christiansborg, Teatermuseet i Hofteatret, Thorvaldsens Museum og Tøjhusmuseet.

Sommertegneskole for børn hver torsdag i juli

Alle kan lære at tegne, og det er sjovt! I sommerferien kan de 8-14-årige gå i Thorvaldsens fodspor og blive undervist i klassisk tegneteknik af professionelle kunstnere. I skal ikke medbringe andet end jeres gode humør, resten sørger vi for!
Hvor: Thorvaldsens Museum
Hvornår: 4 torsdage i juli: Den 9., 16., 23. og 30., alle dage kl. 11-13.
Gratis – men husk tilmelding på tlf. 33321532 eller e-mail: “thm@thorvaldsensmuseum.dk”mailto:thm@thorvaldsensmuseum.dk

Safari på slottet

Er der løver, elefanter og enhjørninger på Christiansborg? Find alle de mange vilde dyr, fabeldyr og kæledyr, der er gemt overalt i Dronningens sale og gemakker, og lær om deres betydning for historien og kongehuset.
Hvor: Christiansborg Slot, De Kongelige Repræsentationslokaler
Hvornår: 27. juni – 9. august, alle dage kl. 10-16.

Gå på jagt efter Absalons hemmelighed

Under Christiansborg ligger de hemmelighedsfulde ruiner af Biskop Absalons borg. Her kan du gå på jagt efter Absalons hemmelighed bevæbnet med skattekort og lommelygte.
Hvor: Ruinerne under Christiansborg
Hvornår: 27. juni – 9. august, alle dage kl. 10-16.

Prinsesser, skuespillere og sjove maskiner

Med de mange historiske rum som en smuk ramme fortælles om Hofteatrets historie, om konger, dronninger, prinser, prinsesser samt store skuespillere og sjove maskiner. Museet tilbyder desuden en sporleg/skattejagt hele sommeren.
Hvor: Teatermuseet i Hofteatret
Hvornår: Børneomvisninger (5-12 år) alle onsdage juli og august kl. 12-12.30, familieomvisninger alle onsdage i juli og august kl. 15-15.30. Forudbestilling er ikke nødvendig.

Tøjhusmuseet

På Tøjhusmuseet kan du se kanoner, håndvåben, rustninger m.m. fra middelalderen til i dag.

Gå ind og sejl på Dansk Jødisk Museum

Lad børnene gå forrest i udforskningen af Daniel Libeskinds arkitektur med de skrå gulve og skæve vinkler – en sejlende oplevelse. Se ting, der både er Danmarkshistorie og dansk jødisk historie gennem 400 år.
Hvor: Dansk Jødisk Museum
Hvornår: Se museets åbningstider på www.jewmus.dk

For yderligere information kontakt:
Informationsmedarbejder Bettina Weiland, Thorvaldsens Museum
tlf. 33321532, e-mail:bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk
Kulturmedarbejder Mikael Nielsen, Christiansborg Slotsforvaltning,
tlf. 25 64 02 13, e-mail: mir@ses.dk
eller de enkelte kulturinstitutioner.

Skattejagt på Slotsholmen
Tag på skattejagt på Slotsholmen.

Foto: Helle Nanny Brendstrup
Thorvaldsens Museum: Alle kan tegne, og det er sjovt!
Hent foto

Billedjagt De Kongelige Repræsentationslokaler Tag på billedjagt i De Kongelige Repræsentationslokaler. Foto Jon Nordstrøm.
Hent foto

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af museernes sommerferieaktiviteter. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.