Skulpturstudier – zoom ind på dansk skulptur

Pressemeddelelse 29. januar 2009

Skulpturstudier – zoom ind på dansk skulptur
Nyt online undervisningsmateriale til gymnasiet

Skulpturstudier stiller skarpt på dansk skulptur fra 1800 til 1940 – fra Bertel Thorvaldsen (1770 -1844) til Niels Hansen Jacobsen (1861-1941) og Kai Nielsen (1882 -1924).

Ni skulpturer er gået online, og ved hjælp af animerede 3D-optagelser kan man bevæge sig rundt om skulpturerne og zoome ind på selv de mindste detaljer. Det er næsten som at stå på museerne foran originale værker, der kan ses rundt om i landet på hhv. Thorvaldsens Museum, Vejen Kunstmuseum og Fyns Kunstmuseum. Alle kan altså nu – uanset hvor i landet man er – døgnet rundt tage på opdagelse i dansk skulpturs historie.

Digitalt rum til fordybelse og fornøjelse

Skulpturstudier – dansk skulptur 1800 -1940 henvender sig først og fremmest til gymnasierne og kan især bruges i fagene billedkunst, oldtidskundskab, dansk og historie. Men materialet kan også bruges af andre, der gerne vil vide mere om dansk skulptur.

I det digitale rum kan man fordybe sig i alt lige fra skulpturens materialer, former og betydninger, til dens mange historiske perspektiver. En stor viden i form af artikler, fotos, leksikonopslag og kilder ligger klart til brug på sitet. Eleverne kan desuden skrive analyser online og gemme i deres digitale porteføljer.

Skulpturstudier giver nye muligheder for arbejdet med skulptur i undervisningen. Ikke for at afskaffe museumsbesøget, men for at lade elever – og alle andre interesserede – komme tæt på dansk skulptur, også på nettet.

Åbning 2. februar 2009

Det nye, digitale undervisningsmateriale åbner mandag d. 2. februar 2009 på adressen:
www.tilbygningen.dk/vaerkstedet/skulpturstudier
Der er også adgang via museernes hjemmesider:
Fyns Kunstmuseum: www.museum.odense.dk, Vejen Kunstmuseum: www.vejenkunstmuseum.dk og Thorvaldsens Museum: www.thorvaldsensmuseum.dk

Skulpturstudier er støttet af e-museumsmidlerne, oprettet af Undervisningsministeriet og Kulturministeriet.

For yderligere information kontakt:
Leder af Skoletjenesten Thorvaldsens Museum Line Esbjørn, line.esbjoern@thorvaldsensmuseum.dk, tlf. 33 32 15 32

Museumsinspektør Gertrud Hvidberg-Hansen, Fyns Kunstmuseum/Odense Bys Museer, ghv@odense.dk, tlf. 65 51 46 42

Museumsinspektør Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum,
museum@vejenkom.dk, tlf. 75 36 04 82

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af Skulpturstudier.

Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.

Screendump Skulpturstudier
Screendump fra Skulpturstudier.

Screendump Skulpturstudier
Bertel Thorvaldsen (1770-1844): Jason med det gyldne skind, 1802-03. Thorvaldsens Museum.

Fyns Kunstmuseum
Kai Nielsen (1882-1924): Adam og den vågnende Eva, 1918/1921. Fyns Kunstmuseum.

Vejen Kunstmuseum
Niels Hansen Jacobsen (1861-1941): Livets Spil, 1932-34. Vejen Kunstmuseum.