Italiensk marked d. 15., 22. og 29. august 2009

ITALIENSK MARKED
på Bertel Thorvaldsens Plads
lørdag d. 15., 22. og 29. august 2009 kl. 10-16

Tre sommerlørdage i august står Bertel Thorvaldsens Plads i Italiens tegn. Her afholdes traditionen tro et stort italiensk marked med boder, der bugner af italienske lækkerier.

Markedet lokker med alt fra oliven, ost og vin til tøj, boligtilbehør og biler. Der er noget for enhver, og når sulten og tørsten melder sig, er der masser af italienske delikatesser på markedspladsen til at spise på stedet eller til at tage med hjem.

Gratis adgang til Thorvaldsens Museum

Alle tre markedsdage er der ekstraordinært gratis adgang til museet samt gratis omvisninger dagen igennem ved museets inspektører og omviserkorps.

Hvorfor et italiensk marked foran Thorvaldsens Museum?

Thorvaldsens Museum blev bygget i 1839-48 for at huse den berømte danske billedhugger Bertel Thorvaldsens egne kunstværker samt hans omfangsrige private kunstsamling. Thorvaldsen (1770-1844) levede og arbejdede over 40 år i Rom, og han havde derfor et tæt forhold til den italienske kultur. Da Thorvaldsens Museum i 2002 fik en ny forplads, tegnet af landskabsarkitekten Torben Schønherr, besluttede museet at udnytte den til at gøre opmærksom på Thorvaldsens livslange tilknytning til Italien og Rom ved at afholde et levende og broget marked lig de folkelige markeder, der har været et naturligt element i det italienske gadebillede og byliv i århundreder.

For yderligere information kontakt undertegnede på tlf. 33321532.

Bettina Weiland
Informationsmedarbejder
Thorvaldsens Museum

Markedsdage pladsen 2009
Besøg det italienske marked foran Thorvaldsens Museum lørdag d. 15., 22. og 29. august kl. 10-16.
Foto: Helle Nanny Brendstrup.

Download foto.

Markedsdage pladsen 2009
Nogle af markedets lækre, italienske delikatesser.
Foto: Helle Nanny Brendstrup.

Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af de italienske markedsdage. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.