Bg_logo_top

Aktuel pressemeddelelse

Pressemeddelelse 22. oktober 2014

Etniske minoritetskvinder designer puder til Thorvaldsens Museum

Når børnehavebørn besøger Thorvaldsens Museum til forløbet ”Toppen af kroppen” bliver det fremover med en pude i hånden, som etniske minoritetskvinder fra Rødovre og Ishøj har udviklet og syet i samarbejde med et designteam.

I Rødovre og Ishøj sidder etniske minoritetskvinder fra håndarbejdsfællesskabet I tråd med verden (ITMV) og broderer fantasifulde hoveder og frisurer på runde puder af uld og genbrugsmaterialer. Motiverne er inspireret af skulpturer på Thorvaldsens Museum. Kvinderne hos ITMV er i et aktiveringsforløb, hvor de bliver opkvalificeret til at komme tættere på arbejdsmarkedet.

Thorvaldsens Museum har bestilt 13 puder, som de gerne vil bruge, når børnehavebørn besøger museet til forløbet ”Toppen af kroppen”. Som titlen antyder, handler forløbet om de mange hoveder og buster, som kan ses på museet. Motivet på puderne er derfor også hoveder – ”hovedpuder”, som børnene kan sidde på, når de skal lave deres egne versioner af buster og hoveder under besøget. Puderne er designet med en praktisk baglomme til papir og blyant og en hank, så børnene kan tage puderne med sig rundt på turen.

For Asiye, som har specialiseret sig inden for broderi, er ITMV et forløb, hvor hun har mulighed for at få viden på flere områder bl.a. inden for dansk og kunsthistorie:

”Turen til Thorvaldsens Museum var god. Det er en stor og flot bygning med mange mennesker. Arbejdet med puderne var hyggeligt, og de er blevet rigtig flotte. Jeg er glad for at komme hos ITMV pga. venner og sammenhold. Jeg kan godt lide at lave forskelligt håndværk – men mest broderi!”

For leder af Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum, Julie Lejsgaard Christensen, giver det god mening at inddrage ITMV i produktionen af puderne:

”Der er rigtigt mange forskellige måder at gå på museum på, og lige så mange forskellige indgange og måder at åbne op for museets kunstværker og indholdsstof. I samarbejdet med ITMV har det været broderiet, der har været med til at åbne museet op for deltagerne. På Thorvaldsens Museum har vi udstillet et smukt broderet møblement, som blev foræret til Bertel Thorvaldsen i 1838 af Københavns borgere. Broderierne på møblementet er skabt af københavnske kvinder, og det var nærliggende at fortsætte denne tankegang, da vi skulle have siddepuder til børnehavebørnene. For os på museet har det været spændende at følge pudernes tilblivelse og at se Thorvaldsens velkendte univers blive genfortolket i ITMV-deltagernes design og broderier.”

For projektleder og designer hos ITMV, Drude-Katrine Plannthin handler det om andet end design. Bæredygtighed, miljø og lokal produktion er også vigtige elementer:

”Hele idéen med dette fantastiske samarbejde er ikke kun, at børnene skal have nogle fine puder at sidde på; men også at støtte op om elementer, der rækker ud i et langt større perspektiv som bæredygtighed og genbrug, der er inkorporeret i designet. Puderne er lavet af gamle havehynder ombetrukket af kasserede lagner. Ulden er doneret af firmaet Gabriel, som har en miljøvenlig tekstilproduktion. Endelig er en vigtig del af budskabet også at fremhæve problematikken omkring manglende arbejdspladser for udsatte borgere ved at fremhæve mulighederne i en lokal produktion i Danmark.”

Reception med overrækkelse af puderne

Den 28. oktober 2014 kl. 10 bliver puderne overrakt af ITMV-deltagerne til Thorvaldsens Museum. Det fejres med en reception for deltagerne i samarbejdet. Pressen er velkommen ved dette arrangement.

Kontakt

For yderligere information kontakt projektleder hos ITMV, Drude-Katrine Plannthin, tlf. 24 79 06 37 eller leder af Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum, Julie Lejsgaard Christensen, tlf. 33 32 15 32.

Med venlig hilsen
Bettina Weiland, Kommunikationschef
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk

Download pressefotos:

Nedenstående pressefotos viser ITMV på inspirationstur til museet samt ITMV i gang med at brodere puderne til museet. Alle fotos er taget af Drude-Katrine Plannthin.

ITMV
Download foto.

ITMV
Download foto.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af udstillingen. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor