10.01.2012

Foredragsrække: MAGTENS PRIS - Thorvaldsen, Alexander den Store og Napoleon

Fire onsdage i marts sætter en foredragsrække spot på de politiske, personlige og kunstneriske dagsordener bag Thorvaldsens Alexanderfrise.

A508

I 200-året for et af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens kunstnerisk og politisk mest betydningsfulde værker, en 33 meter lang frise skabt til Quirinal-paladset i Rom, viser Thorvaldsens Museum i foråret 2012 udstillingen ‘Magtens pris’. Fire onsdage i marts sætter en foredragsrække spot på de politiske, personlige og kunstneriske dagsordener bag frisen. Den viser Alexander den Stores indtog i Babylon, men er samtidig en hyldest til Napoleon, hvis forventede ankomst til Rom var anledning til, at Thorvaldsen modtog bestillingen.

Forskelle og ligheder mellem Alexander den Store (356-323 f.Kr.) og Napoleon (1769-1821) bliver tematiseret, bl.a. ud fra deres respektive kampagner og herskerdrømme. Da danske arkæologer er stærkt involverede i udgravninger i Anatolien, skal vi også høre om de nyeste resultater fra denne forskning. Foredragsrækken inkluderer også en særomvisning på udstillingen ‘Magtens pris’.

Foredragsrækken finder sted på Thorvaldsens Museum
4 onsdage kl. 14.15-16 (7/3-28/3):

7/3: Alexander den Store som hersker, feltherre og menneske
(Ph.d. Anne Marie Carstens)

14/3: Nyere arkæologiske udgravninger i Perserriget. Hvad fandt vi?
(Ph.d. Anne Marie Carstens)

21/3: Thorvaldsen og historiens vingesus
(Museumsinspektør Margrethe Floryan)

28/3: Napoleon som kejser, feltherre og menneske
(Cand.mag. Eric Lerdrup Bourgois)

Tilmelding via Folkeuniversitetet – holdnummer 2012-1041.
Pris: 360 kr. Klik her for tilmelding.