14.03.2014

Kulturrejse til Thorvaldsens Rom med Romselskabet S.P.Q.R.

Oplev Thorvaldsens og Guldaldermalernes Rom i dagene 3. – 10. november 2014. Rejsen arrangeres af Romselskabet S.P.Q.R. i samarbejde med Thorvaldsens Museum.

Alexander_den_store

Thorvaldsens Alexanderfrise.

Kom om bag facaden

Rejsen til Rom byder på en sjælden mulighed for at se værker af Thorvaldsen, som ikke er alment tilgængelige. Vi besøger bl.a. Præsidentpaladset Quirinalet, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise befinder sig og San Luca Akademiet, hvor Thorvaldsen var professor. Vi får også en eksklusiv lejlighed til at besøge den historiske Skandinavisk Forening, som ligger i Trastevere, og som siden 1860 har været base for skandinaviske kunstnere, der arbejdede kortere eller længere tid i Rom.

Romselskabet S.P.Q.R. kan kontaktes her:
mogensbang@vesterdalen.dk eller tlf. 22 30 64 60. Rejsen inkluderer fly t/r til Rom, transfer fra og til lufthavn i Rom, hotel i 7 nætter inkl. morgenmad, 7 måltider, heldagsbustur til Olevano Romano, lokal transport i Rom og danske rejseledere.
Pris: kr. 10.980,- (i delt dobbeltværelse) for medlemmer af Romselskabet SPQR og Politiken Plus.
Enkeltværelse tillæg kr. 3.150,-
For øvrige koster rejsen kr. 11.800,-
Rejsen ledes af bestyrelsesmedlemmerne fra Romselskabet S.P.Q.R.: Fotograf Søren Rud, Life Exhibitions og Mogens Bang, forh. museumsleder og erfaren rejseleder.
Teknisk arrangør: FDM TRAVEL

(med forbehold for ændringer og forbedringer)

OPTAKTSMØDE – en lørdag i oktober i Københavns centrum

Mandag 3. november

Kl. 10.00: Mødetid i Kastrup.
Kl. 11.30: Direkte fly med SAS.
Kl. 13.55: Ankomst, transfer.
Kl. 16.00: Ca. indkvartering på Hotel Navona, 3* (2 min. gang fra Piazza Navona).
Kl. 19.00: Orienteringstur i kvarteret – med start i Pantheon.
Kl. 20.00: Middag på Ristorante Der Pallaro, et rustikt måltid.

Tirsdag 4. november

Kl. 10.00-13.00: Besøg i Quirinalet, det nuværende præsidentpalads, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise hænger. San Luca Akademiet, hvor Thorvaldsen var professor og æresmedlem, er næste stop. Museumsdirektør Stig Miss, Thorvaldsens Museum, er vores guide. Vi får adgang til steder, der normalt ikke er åbne for publikum.
Kl. 13.00: Frokost på Fiaschetteria Beltrame, via della Croce 39.
Kl. 15.00-18.00: Kaffe på Caffé Greco. Kirken San Andrea della Fratte, forbi Thorvaldsens hus, Casa Buti, i via Sistina 46, samt Palazzo Barberini hvor Thorvaldsens atelier lå og statuen af ham står. Turen vil også tage os forbi mange af de steder, hvor danske guldalderkunstnere færdedes, malede og boede.
Resten af dagen til egen disposition.

Onsdag 5. november

Kl. 10.00-14.00: Dagen begynder i Peterskirken, hvor vi ser det monument som Thorvaldsen skabte for Pave Pius VII. Vi fortsætter ned ad via Conciliazione, forbi Castel San Angelo, Justitspalæet og ind forbi Augustus fredsalter Ara Pacis. Turen ender på Piazza del Popolo. Stig Miss vil undervejs give os indblik i mange vinkler på Bertel Thorvaldsen og guldalderkunstnerne, samt klassisk romersk skulpturkunst, om Knud den Hellige og sidst men ikke mindst Vilhelm Bergsøe.
Kl. 14.00: Et let måltid på den berømte Cafe Canova på Piazza del Popolo, hvor bl.a. filminstruktøren Federico Fellini holdt til.
Resten af dagen til egen disposition.

Torsdag 6. november

Kl. 10.00-12.00: Besøg på Den protestantiske kirkegård.
Kl. 19.00-21.00: Vinsmagning og foredrag af journalist og forfatter Eva Ravnbøl: det romerske måltid på Thorvaldsens tid. Derefter middag samme sted. Enoteca Corsi i via del Gesù.

Fredag 7. november

Kl. 09.00-18.30: Heldagstur til bjergbyen Olevano Romano, som mange danske kunstnere har boet og malet i. Vi besøger kunstmuseet og får en rundvisning i byen.
Kl. 13.00: Frokost på en kendt lokal restaurant med udsigt over det smukke landskab. Siden smager vi den nyhøstede jomfruolie og kan købe vin hos en lokal vinbonde. På besøget guides vi af Jytte Keldborg, som selv har hus i byen.
Kl. 18.30 ca.: Tilbage på hotellet.

Lørdag 8. november

Kl. 10.00-12.00: Besøg på Verano kirkegården hvor Thorvaldsens efterkommere har et familiegravsted, Vi møder to af de nulevende efterkommere.
Kl. 13.00-14.30: Frokost.
Kl. 15.30-17.00: Besøg i Skandinavisk Forening, hvor danske kunstnere har haft deres gang siden 1860.
Resten af dagen til fri disposition.

Søndag 9. november

Dagen til fri disposition.
Kl. 20.00: Afskedsmiddag på Osteria Der Belli, Trastevere.

Mandag 10. november

Kl. 12.00: Afgang fra Hotellet. Transfer til lufthavnen.
Kl. 14.50: Afgang Fiumicino med SAS til København.
Kl. 17.25: Ankomst Kastrup.

Fra uge 12 kan du læse mere på Romselskabet S.P.Q.R.’s hjemmeside http://romselskabet-spqr.dk/