01.12.2014

Tilbygningen.dk som dansk designikon

Bogen ”101 danske designikoner” sætter fokus på hverdagsdesign, når det er bedst – fra PH-lampen og Post Danmarks røde postkasser over Margretheskålen og Nettoposer til Thorvaldsens Museums undervisningssite www.tilbygningen.dk.

101_designikoner

Bogen er skrevet af 32 af Danmarks bedste designforskere og -formidlere, og den henvender sig til alle, der interesserer sig for dansk design. I en direkte og overskuelig form præsenteres læseren for et hav af de designikoner, der på forskellig vis har fået en plads midt i danskernes hverdag. Thorvaldsens Museums undervisningssite www.tilbyningen.dk er kommet med pga. den nytænkende informationsarkitektoniske logik, og fordi Tilbygningen med elevernes egne fortolkninger af kunsten på museet, får Tilbygningen til hele tiden at udvikle sig.

Om Tilbygningen

På tilbygningen.dk kan man gå på opdagelse i museet og Thorvaldsens kunst. Siden blev udviklet i 2005 af museets skoletjeneste i samarbejde med designfirmaet Oncotype. Den er bygget af fire forskellige formidlingsrum: Studiesalen, Korridorerne, Projektrummet og Værkstedet. Hele idéen har været at bruge internettets muligheder til at skabe visuelle og interaktive sider, der åbner op for nye fortolkninger. I Korridorerne trækkes brugeren fx ind i et filmunivers omkring museet, og i Projektrummet fortolker og formidler unge Thorvaldsens kunst og samlinger til andre unge. Siden henvender sig primært til de 14-18 årige – men alle er velkomne. Tjek sitet ud her: tilbygningen.dk

Fakta om bogen

Titel: 101 danske designikoner
Redaktør: Lars Dybdahl
Omfang: 460 sider, rigt illustreret med gengivelser af 101 danske designobjekter
Pris: 399,95 kroner (vejl.)