LANTERNEKONCERT: ALADDINS DRØM: KOTTOS + VOKALSELSKABET GLAS

27. SEPTEMBER KL. 19 – 21

Vi er glade for endnu engang at kunne byde på en sanselig lanternekoncert i Thorvaldsens Museums smukke forhal.
Denne gang kan du opleve en koncert af Carl Nielsen fremført af kvartetten KOTTOS og Vokal Ensemblet Glas. Kom med til en smuk aften på museet hvor du kan nyde musikken i samspil med kunsten og det smukke lokale.

OM KONCERTEN

I februar 1919 blev en ny produktion af Adam Oehlenschlägers skuespil Aladdin opført på Det Kongelige Teater – med ny musik af Carl Nielsen. Dér hvor uropførelsen, mest pga. en del konflikter med instruktøren for den nye produktion, ikke blev til nogen større succes, har Carl Nielsen gentagne gange sat enkelte uddrag på de koncerters programmer, som han selv var dirigent for. Disse blev senere samlet og udgivet som Aladdin-suite, bestående af syv satser fra den oprindeligt 80 minutter lange skuespilsmusik.

Carl Nielsen benytter sig i Aladdin-suite af sin solide klassiske kompositionsteknik, den danske sang og en særlig folketone til at optage andre kulturer i sit udtryk og således at anerkende, at verden ser forskellig ud, og at den er mangfoldig og smuk. En tematik som også Bertel Thorvaldsen har tilføjet den danske kultur igennem sit liv og sine værker.

Carl Nielsen (1865-1931)
Aladdins Drøm
Suite fra musikken til Oehlenschlägers skuespil Aladdin, opus 34,
Sammensat af Vokalselskabet GLAS og Ensemble KOTTOS,
Arrangeret af musikerne i Ensemble KOTTOS

Køb billetter her.

Læs mere om KOTTOS her.
Læs mere om Vokalensemblet Gals her.