FILM I GÅRDEN: VAN GOGH: AT ETERNITY'S GATE

19. SEPTEMBER KL. 20.30

Kom og nyd en aften i Thorvaldsens smukke historiske rammer og få et kig ind i sindets vilde facetter, når museet i samarbejde med filmfestivalen Don’t Fear the Weird holder program release.

Vi byder på et glas vin, og viser filmen Van Gogh - ved evighedens port, en visuelt mesterlig skildring af et enestående kunstnersind, som på trods af indre tvivl, mobning og sygdom skabte nogle af verdens mest kendte og banebrydende malerier. Før filmen fører vi penslen frem til i dag med en personlig fortælling om at bruge psykisk sygdom til at udtrykke sig gennem kunst, film og foredrag. - Og så løfter vi selvfølgelig sløret for hvilke film, talks og kunstnere Don’t Fear the Weird filmfestivalen byder på i år.

Program
20.30 Velkomst
20.40 Personlig fortælling – ’gal’ eller genial?
21.00 Filmvisning: Van Gogh – ved evighedens port

Pris 80 kr. inkl. et glas vin – via billetto

Mere om filmfestivalen - Don’t Fear the Weird

Filmfestivalen Don’t Fear the Weird omfavner for fjerde år i træk det skæve sind gennem et brag af en festival, hvor vi sætter stemmer på alt det, vi normalt ikke taler om. Film danner rammen, når vi kombinerer fagsnak og personlige erfaringer og skaber et rum, hvor åbenhed, sårbarhed, viden og afstigmatisering er i fokus.

Kunstneren i rampelyset

I år har vi et særligt fokus på det kunstneriske sind. Mød bl.a. billedkunstner Alexander Tovborg og komponisten Di Garbi, når de både på film og i talks debatterer, hvordan man balancerer et skrøbeligt sind i en hårdkogt og præstationspræget industri.