Efterårsferie: Tegn på Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er det perfekte sted at tegne, og i efterårsferien er der rig mulighed for at folde sig ud med papir og blyant. Vi er klar til at inspirere jer med både små lette øvelser, fordybelsesforløb og sjove tegneeksperimenter. Hele ferien er der gratis tegnepapir, blyant og øvelser til børn og deres voksne. Og så har vi pop-up-besøg fra Billedskolen i Tvillingehallen.

Bertel Thorvaldsen var selv en meget dygtig tegner der brugte tegning som grundlag for udførelsen af sine skulpturer. I hans tegninger kan man følge hans tanker. Skal Psykes hoved vende sådan eller sådan? Kan man fange hele dramaet om Herkules i en enkel krop? Han tegnede hurtige skitser på bagsider af breve, detaljerede studier som fx hans eget selvportræt, og så samlede han også på andre kunstneres tegninger. Da Thorvaldsens selv var blevet berømt, blev hans kunst udgangspunkt for tegneundervisning på akademier rundt om i verden.

Program

Tirsdag d. 17/10 – fredag d. 20/10 kl. 10-16
Vi uddeler gratis tegnebrædder, papir og blyanter med sjove øvelser til en fælles tegneoplevelse for børn og voksne. Og så er der dagen igennem åbne tegneværksteder i museets forhal, hvor professionel tegner og kunstner Julie Boserup guider jer vej ind i tegneeksperimenterne. Børn og unge i alderen 0-17 år kommer gratis ind. Almindelig museumsentré for voksne (70 kr.).

Tirsdag d.17/10, onsdag d. 18/10, torsdag d. 19/10 og fredag d. 20/10 kl. 11-13 Familietegneskole i små hold for børn og voksne: Thorvaldsens tegneserier. Fordyb jer i særlige tegneteknikker og eksperimenter. Underviser: Thomas E. Mikkelsen, illustrator og tegneserietegner og forfatter. Underviser på www.billedskolen.kk.dk i digital tegning og tegneserier.
100,- pr. voksen og 25,- pr. barn inkl. entré pr. gang. Køb billet på billetto.dk - du finder det direkte link neden for.

Thorvaldsens Museum har mange ligheder med den moderne tegneserie. Lige som vi i dag er besatte af tegneseriens helte på tv og film, er Thorvaldsens Museum også spækket med oldtidens superhelte, såsom den kendte superhelt Herkules og den måske lidt mindre kendte Theseus. Og det er heller ikke helt forkert at kalde Thorvaldsens friser for en forgænger til tegneserien. Københavns Kommunes billedskole for børn og unge, Billedskolen i Tvillingehallen, er gæsteværter på museets familietegneskole i efterårsferien. Her gør vi sammen lighederne mellem Thorvaldsen og moderne tegneserier endnu mere tydelig igennem iagttagelse, tegning og en masse fantasi og fortælling.

Program og billetkøb familietegneskolen:
Tirsdag, opdaterer vi oldtidens superhelte. Køb billet her. UDSOLGT
Onsdag, finder vi vores egne historier i friserne, og sætter dem i paneler. Køb billet her. LEDIGE BILLETTER
Torsdag, handler om monstre, fabeldyr og dem som bekæmper dem. Køb billet her. FÅ LEDIGE BILLETTER
Fredag, laver vi nye historier på gamle krukker. Køb billet her. FÅ LEDIGE BILLETTER